Foto: Mango

Starptautiskais jauno izpildītāju festivāls Jaunais vilnis, kas jau desmit gadus notiek Jūrmalā, pašlaik pārdzīvo krīzi - tā piektdien Latvijas Televīzijas raidījumā Labrīt, Latvija atzina viens no festivāla ilggadējiem organizatoriem komponists Raimonds Pauls (attēlā).

"Es domāju, ka Jaunais vilnis jau pats par sevi pārdzīvo krīzi. Desmit gadi - tas ir ilgs laiks, un skaidrs, ka kaut kas ir jāmaina. Mainīt sevišķi viņi negrib. Kā tas tālāk attīstīsies, es baidos, ka nākotne..." izteicās Pauls, gan līdz galam nepasakot, vai, viņaprāt, šogad Jaunais vilnis notiks pēdējoreiz. "Es neesmu saimnieks, es to nefinansēju," viņš piebilda.

Maestro arī vērsa uzmanību, ka Latvijas izpildītāju pēdējo gadu rezultāti gan Jaunajā vilnī, gan Eirovīzijā bijuši diezgan vāji. "Par to vajadzētu speciāli runāt - kā mēs nākotnē vispār atlasīsim kadrus, kas varētu piedalīties, vai mums vispār ir tāda līmeņa dziedātāji, ko sūtīt uz tādiem starptautiskiem pasākumiem. Bet viņiem tur noteikti ir jāpiedalās," uzsvēra Pauls.

Tiesa, pagājušajā gadā pēc Latvijas pārstāvju kārtējās neveiksmes Eirovīzijā Pauls ieteica vismaz uz gadu "paņemt pauzi" no šī konkursa.

"Ja nav, tad nav. Ja mums nav, ko sūtīt, tad nav ko tur bāzties. Mēs taču neko nezaudēsim, ja kādu gadu Eirovīzijā nepiedalīsimies. Iespējams, ka pat iegūsim," vēl pirms gada izteicās maestro.

Runājot par iespējamo konkursa pārcelšanos uz citurieni, par ko šī gada sākumā izskanējušas daudz runas, viņš norādīja uz pašu organizatoru atzīto, ka visu ko par naudu var nopirkt, tikai ne īpašo auru, kas piemīt Dzintaru koncertzālei. Pauls arī ar smaidu piebilda, ka lietas iet uz labo pusi, jo šogad koncertzālē vienas tualetes vietā beidzot esot trīs.

Bet arī šajā sakarā Pauls pirms neilga laika izteicās, ka priecājas par to, ka Jaunais vilnis varētu nenotikt Jūrmalā. "Es esmu ļoti priecīgs, ka tas pasākums vairs te nebūs. Tad man arī liks mieru," šī gada februārī stāstīja maestro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!