Foto: DELFI

Trešdien, 16. janvārī, savu 30 gadu jubileju atzīmē dziedātājs un perkusionists Andris Ērglis (attēlā), un šajā sakarā DELFI Izklaide piedāvā atskatīties uz skatuves mākslinieka piedzīvojumiem un raibo ceļu pašmāju šovbiznesā.

Ērgļa slavas gājiens sākās 2007. gadā, kad viņš tika izvēlēts par Latvijas pārstāvi starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis - ja līdz tam viņa vārds bija maz zināms, tad pēc otrās vietas iegūšanas šajā sacensībā par Ērgli un viņa visu laiku lielāko hitu Ripoja akmens uzzināja gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Ērgļa kontā ir arī dalība starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija, kur viņš 2007. gadā devās kopā ar apvienību Bonaparti.lv, bet savas līdzšinējās darbības laikā Ērglis izdevis trīs solo albumus - Ripoja akmens, kas iznāca 2007. gadā, Sirdspuksti (2008) un Caur rozā brillēm, kas iznāca 2011. gadā.

Šajā laikā Ērglis pamanījies iekulties arī vairākos skandālos - 2008. gadā medijus pāršalca šokējoša vēsts, ka dziedātājs Tomass Kleins, nespējot citādi atrisināt muzikālās nesaskaņas grupā Cacao, uzšāvis Ērglim pa degunu.

Kamēr gados jaunākais dziedātājs sūkstījās par Kleina necienīgo rīcību, bijušais "līvs" taisnojās, ka Ērglis ap notikušo sacēlis pārlieku lielu brēku, un pieļāva iespēju, ka puiša deguns ir taisīts no papīra, ja jau par notikušo jābazūnē pa visu pasauli.

Arī privātajā dzīvē Ērglim nav gājis gludi - savulaik viņš vecāku šķiršanās dēļ sācis dzert un kļuvis atkarīgs no azartspēlēm, kā dēļ iekūlies lielos parādos. Kamēr darbi gājuši no rokas, maksāt parādus nav bijis grūti, bet, sākoties krīzei, nācies pārdot ģimenes māju.

2011. gada sākumā Ērglis zaudēja darbu Liepājas Simfoniskajā orķestrī un neslēpa, ka šis ir viens no grūtākajiem posmiem viņa dzīvē, bet vēlāk mūziķim savu profesionālo dzīvi izdevās sakārtot, ko apliecina viņa dalība gan dažādos muzikālajos projektos, gan izrādēs.

Par spīti visām nebūšanām mūziķim arī izdevies saglabāt laulību, un kopā ar sievu Kristīni viņš audzina septiņus gadus veco meitiņu Esteri un dēlēnu Valteru, kurš ir četrus gadus vecs.

Tāpat pamanīts, ka Ērglim ir neizskaidrojama nepatika pret dažādos televīzijas talantu šovos atrastajiem dziedātājiem - 2011. gada izskaņā viņš intervijā izdevumam SestDiena paziņoja, ka jaunajiem talantiem" savos 18 gados jau ir čura galvā", un arī šogad, tuvojoties savai jubilejai, viņš intervijā Latvijas Avīzei paudis prieku, ka nav "no lētajiem", kas izsities ar talantu šovu palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!