Foto: LETA
Populārais dziedātājs un bundzinieks Andris Ērglis (attēlā) pēc darba zaudēšanas Liepājas Simfoniskajā orķestrī mācās prātīgi apieties ar naudu un cer drīzumā atrast jaunu darbu mūzikas lauciņā.

"Pirmais mēnesis pēc atlaišanas no darba ir psiholoģiski visgrūtākais," emocijās ar izklaides portālu Mango dalās Ērglis. "Pašam jāsāk vairāk piedomāt pie tā, kā izdzīvot. Nevaru teikt, ka man pašlaik nav ko ēst, bet jāpiedomā iepērkoties ir.

Darbs orķestrī - tie bija pamatlīdzekļi, ar ko vari rēķināties. Ar pārējiem maniem ienākumiem ir tāda problēma, ka tie nav prognozējami, tāpēc es nevienā brīdī nevaru paļauties uz to, ka šomēnes man būs kāda konkrēta summa naudas," stāsta Ērglis.

Mūziķim grūto laiku pārciest palīdz gan aktīvo darba gaitu laikā izveidotie uzkrājumi, gan viņa neizsīkstošais optimisms. "Ietaupīt jau ir ļoti grūti - valsts ir tāda, kāda tā ir. Visi honorāri krītas, bet, ieejot veikalā, redzi, ka cenas gan nesamazinās. Protams, man ir grūti, bet es nežēlojos," saka Andris.

Bezdarba laikā dziedātājs nesēž rokas klēpī salicis - viņš turpina trenēties sitamo instrumentu spēlē, lai nezaudētu iemaņas.

"Pagājis tikai pusgads, kopš nestrādāju, un es varu droši apgalvot - es nebūšu bezdarbnieks, kas sēž mājās un neko nedara," entuziastisks ir mūziķis, kurš cer drīzumā atrast darbu profesijā. " Nav jau tā, ka es neko citu bez mūzikas nemāku, bet tā ir lieta, kas man padodas vislabāk, tāpēc uz cita veida pamatdarbu pašlaik vēl neskatos."

Dzīvesprieku un možu garu Ērglim palīdz uzturēt regulāra sportošana. Īpaši viņš iecienījis riteņbraukšanu, kas gan palīdz ietaupīt, gan ir ideāls pārvietošanās veids karstajā laikā. Tāpat viņš nupat izveidojis video savai jaunajai dziesmai Izvēlies, un, lai gan vasarā koncertēšanas ziņā ieturēs pauzi, rudenī cer atkal ar pilnu krūti mesties darbos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!