Visai neparastu un pat kuriozu atklājumu zinātnieki izdarījuši vienā no Brazīlijas reģioniem Amazones baseinā – kā vēsta ārvalstu mediji, viņi atraduši biologiem nezināmu radību, kas vizuāli līdzinās ne tikai čūskai, bet arī vīrieša dzimumloceklim.

Jaunajai sugai dots nosaukums Atretochoana eiselti. Eksperti to nosacīti dēvē par "lokano čūsku", turklāt uzsverot, ka patiesībā tas nav reptilis, bet bezkājains abinieks, kura tuvākie radi ir vardes un salamandras.

Kopumā zinātnieki ekspedīcijas laikā atraduši sešas šādas būtnes. Viena "čūska" nomira, divas zinātnieki paņēma sev līdzi tālākai izpētei, bet trīs - palaida brīvībā.

Interesanti, ka jaunatklātajai sugai nav acu. Tāpat tai nav arī plaušu, tāpēc zinātnieki pieļauj, ka Atretochoana eiselti elpo caur ādu. Pagaidām tiek uzskatīts, ka "lokanās čūskas" pārtiek no sīkām zivtiņām un tārpiem, bet līdz galam tas nav noskaidrots.

Patiesībā šīs atklājums tika izdarīts jau pagājušā gada novembrī, bet pasaulei par to tika paziņots tikai tagad, kad oficiāli tika apstiprināts, ka unikālais atradums ir jauna suga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!