Foto: DELFI

9. marta Okartes skatuves koncerts dalībniekiem bija gan īpaši sarežģīts, gan vienlaikus pagodinošs uzdevums. Šoreiz lielajā koncertā jaunieši dziedāja duetos ar Latvijas populārākajiem mūziķiem. Vislabāk tas izdevās Antrai, bet vismazāk paveicās Rikardionam un Kristīnei Šomasei.

Žūrijā tradicionāli bija šova repertuāra direktors Guntars Račs, bet viņam šoreiz pievienojās leģendārais teātra režisors Valdis Lūriņš, kurš jaunajiem šovmeņiem nebaidījās izteikt ļoti skarbus vērtējumus, un Latvijas Raidorganizāciju asociācijas vadītāja Gunta Līdaka.

Koncertu atklāja Kašers kopā ar LieniCandy, izpelnoties visai pozitīvu vērtējumu. Viņiem sekoja Oskars Deigelis kopā ar Samantu Tīnu, tiekot uzslavēti par labu muzikālu saskaņu.

Pirmo reizi savu muzikālo talantu atrādīja šova jaunpienācēja Kristīne Šomase, kurai palīdzēja pieredzējušais mūziķis Miks Dukurs. Meitenei tikai ieteikts turpmāk uz uz skatuves vairāk parādīt personību.

Nākamā pāra slavenā dalībniece Jenny May atzinās, ka viņu pirms tikšanās nedaudz biedējusi skatuves partnera Rikardiona meitu ģēģera slava, taču sastrādāties abiem bija izdevies lieliski - pārim bija izdevies patiesi pavasarīgs un dzirkstošs priekšnesums, ko attiecīgi novērtēja žūrija, iesakot abiem turpināt sadarbību.

Vienīgi Lūriņš šokēja meiteņu mīlēto kartupeļu dīleri, paziņojot, ka Rikardions esot parasts sliņķis, kādu Latvijā netrūkstot. Kopā ar Aiju Andrejevu uzstājās Pujāts. Pāris nopelnīja ļoti augstu vērtējumu, tāpat kā nākamie - Marta Ritova un Ivo Grīsniņš-Grīslis.

Antra Stafecka bija lielā sajūsmā par iespēju uzstāties kopā ar Igo, kā pirmā saņemot divus desmitnieku no žūrijas, vienīgi Lūriņš pāri novērtēja ar deviņi, iesakot Antrai domāt ne tikai par izskatu, bet arī parādīt personību.

Spēcīgu priekšnesumu kopā ar Triānas parka Agnesi Rakovski bija sagatavojis Ruskis, bet viņiem sekoja Toms Bokums duetā ar Paulu Dukuri. Pēc skanīgā priekšnesuma īpašas uzslavas saņēma tieši Paula, kura, lai gan jaunāka par Tomu, nodziedāja kā pieredzējusi skatuves dīva.

Sandijai Vīgantei bija palaimējies dziedāt duetā ar visas Latvijas meiteņu mīluli Nikolaju Puzikovu, un uz skatuves ar iespaidīgu ģitāras solo kāpa arī dziesmas autors rokeris Kaža. Lūriņš pret Sandiju bija ļoti skarbs, veltot viņai vārdus: "Zeme, paveries, ja par to ir jāmaksā nauda".

Sabīne Berezina uzstājās kopā ar Ivo Fominu, bet koncertu noslēdza Buks kopā ar Latvijas pārstāvi Eirovīzijā - Anmary. Enerģijas pilno priekšnesumu atkal nokritizēja Lūriņš, nosaucot Buku par vecu onkuli, taču simpātiskā Anmary metās ugunsdzēsēju aizstāvēt.

Saskaitot kopā žūrijas un skatītāju balsojumu, pirmajā trijniekā ierindojās secīgi Antra Stafecka, Buks un Marta Ritova, bet pēdējās divās vietās palika un uz izbalsošanas svītras sēdīsies Rikardions un Kristīne Šomase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!