Foto: F64

Vienā no pirmajiem Okartes skatuves 2 attiecību samezglojumiem ierauta šova jaunākā dalībniece – astoņpadsmit gadus vecā Lingita Lina Bopulu (attēlā). Meitene nedaudz distancējusies no citiem un bieži manāma atpūšamies vienatnē ar grāmatu rokās, bet pati uzskata, ka citiem nav izprotama afrikāņu sakņu dēļ.

Tas, ka pārējiem šova dalībniekiem ar tumšādaino meiteni kontaktu rast nav izdevies, apstiprinājās pēc pirmā iekšējā balsojuma - lielākā daļa jauno talantu uzskatīja, ka Lingitai no šova telpām jāizvācas.

Eļļu ugunij pielēja kāda anonīma zīmīte, kura nonāca Lingitas rokās un kurā kāds no kolēģiem bija atļāvies pasmieties par eksotiskās meitenes pēkšņajām mīļuma izpausmēm pret citām šova meitenēm.Zīmīte uz ilgu laiku sabojāja emocionālās Lingitas noskaņojumu.

"Tas man bija liels šoks - protams, ka nebija patīkami, ka visi nobalsoja pret mani. Domāju, ka tas skaidrojams ar to, ka es atšķiros no citiem un, kamēr visi sadalījušies pa bariņiem, nedaudz distancējos.

Es arī nesmēķēju, tāpēc tad, kad citi iet smēķēt, nepiedalos kopīgā tusiņā. Kamēr citi kaut ko kopīgi dara, es sēžu maliņā, palasu kādas psiholoģijas grāmatas, gatavojos priekšnesumam. Es esmu tā nostāk no citiem," sarunā ar izklaides portālu Mango skaidro Lingita.

Meitene ilgi bijusi neziņā par to, kurš ir nejaukās zīmītes autors. Kad izrādījies, ka tā bijusi Sabīne, Lingita jutusies atvieglota, jo ar Sabīni kopā mācījusies mūzikas skolā un ir pārliecināta, ka viņa to nebija domājusi ļauni, pie tam Sabīne jau atvainojusies.

Savu turēšanos maliņā Lingita skaidro ar atšķirīgo temperamentu - meitenē rit afrikāņu asinis. "Kašers, kurš dzīvojis Āfrikā, jau uzreiz teica, ka cilvēki vienkārši nav pieraduši pie mana temperamenta - ja man ir emocijas, es nekautrējos tās izrādīt. Tajā pašā laikā esmu ļoti jūtīga un bieži noslēdzos sevī. Atšķiros ne tikai ārēji, bet arī iekšēji," stāsta jaunā dziedātāja.

Meitene ikdienā necenšas savas sajūtas turēt sevī. "Man patīk apmīļot citus, un tā nav uzmācība, bet latvieši jau to mīļumu nesaprot. Man gribas palīdzēt visiem - ja uz ielas man kāds prasa naudu, es vienmēr iedodu, lai arī ne daudz. Cenšos visiem dot un palīdzēt - tāpēc jau esmu pasaulē.

Iespējams, arī tāpēc, ka šovā esot man pietrūkst manu tuvinieku mīļuma, to cenšos realizēt uz citiem - emocijas laužas uz āru. Reizēm jūtos tā, it kā manī būtu par daudz šī mīļuma, un citi to nesaprot," situāciju analizē Lingita.

Par spīti visam viņai šovā liela naida ne ar vienu neesot, kaut gan arī ļoti tuvu draudzību ar kādu nodibinājusi meitene nav un turas maliņā. "Es labāk palasu kādu grāmatu, cenšos sevi garīgi pilnveidot, nevis jautrojos ar citiem," stāsta Lingita.

Meitenes pārlieko emocionalitāti uzsvēra arī žūrijas locekļi pirmajā koncertā - žūrijai šķita, ka meitene bijusi pārāk uztraukusies. Lingita atklāj - satraukumu radījis fakts, ka viņa nokavējusi dziesmas sākumu.

"Saprotot, ka neesmu nodziedājusi pirmo rindu, satraukta domāju - kas tagad jādara? Vai jāsāk no sākuma? Vai esmu izgāzusies?" par emocijām koncertā stāsta Lingita, atklājot, ka šonedēļ parādīs sevi no pilnīgi pretējas puses, izpildot Līvu roku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!