Foto: F64

Šīs nedēļas sākumā Latvijā ieradusies jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis rīkotāju komanda Igora Krutoja vadībā, lai lemtu par Jaunā viļņa tālāko likteni un tā rīkošanu Jūrmalā, bet šīs sarunas nav vainagojušās ar panākumiem.

Komponists Raimonds Pauls, kurš no festivāla Jaunais vilnis pirmsākumiem līdzdarbojies tā organizēšanā, DELFI Izklaidei pastāstīja, ka Krutojs, Jaunā viļņa ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs, festivāla režisors Aleksandrs Revzins un citi ar festivāla norisi saistītie cilvēki ar privāto lidmašīnu jau devušies prom no Latvijas, bet maestro rīcībā esošā informācija liecina, ka Jaunais vilnis šovasar Latvijā vairs nenotiks.

"Viņi nevarēja atrast kopīgu valodu ar Latvijas pusi," komentēja Pauls un atzina, ka viņam tas neesot liels pārsteigums, jo "uz to jau gāja".

Pauls nevar apstiprināt izskanējušās baumas, ka Jaunais vilnis turpmāk tiks rīkots Sanremo pilsētā Itālijā, bet par to, ka Jūrmalā tas vairs nenotiks, viņš ir "tik drošs, cik nu drošs mūsdienās kāds par kaut ko var būt".

Uz jautājumu, vai viņš pats nejūtas sarūgtināts, ka Jūrmala zaudējusi šo vērienīgo pasākumu, kas ik gadus pulcēja Krievijas šovbiznesa zvaigznes, oligarhus un citas ietekmīgas personas, Pauls atbild: "Protams, būs tādi, kas priecāsies, ka Jaunais vilnis te vairs nenotiks. Es pats šajā sakarā esmu piedzīvojis tik daudz nepatikšanu, ka šādu ziņu uztveru mierīgi".

Pauls zināja teikt, ka šobrīd Jaunā viļņa organizatori gatavo oficiālu paziņojumu, kas līdz trešdienas rītam tiks nosūtīts masu medijiem, bet Jaunā viļņa sabiedrisko attiecību pārstāve Latvijā Svetlana Jevdokimova DELFI Izklaidei paskaidroja, ka pagaidām oficiāla paziņojuma viņas rīcībā nav un viņa pati atrodas "gaidīšanas stāvoklī".

Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību pārstāve Elita Cepurīte DELFI Izklaidei pastāstīja, ka Jaunā viļņa komanda ar Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni, kurš līdz 13. februārim atrodas atvaļinājumā, šonedēļ nav tikusies. Arī oficiālu paziņojumu par to, ka Jaunais vilnis Dzintaros šogad nenotiks, dome neesot saņēmusi.

Arī saskaņā ar Paula rīcībā esošo informāciju Krutojs ar komandu pārrunas par festivāla nākotni risinājuši nevis Jūrmalas domē, ar kuru esot "liels naids", bet gan Rīgas domē.

Jau vienpadsmitais konkurss Jaunais vilnis bija iecerēts no 24. līdz 29. jūlijam. Biļešu iepriekšpārdošana uz konkursu jau ir sākusies, turklāt daļa biļešu cenu kategorijā no 70 līdz 120 latiem vairs nav pieejamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!