Foto: LETA

28. jūlijā Dzintaru koncertzālē norisinājās starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2010 pirmā konkursa diena, kurā varējām vērot arī Latvijas pārstāvjus - jauno puišu grupu PeR un meiteņu trio Lady's Sweet.

Pirmā konkursa diena sākās ar Krievijas šovbiznesa zvaigžņu priekšnesumiem un vieglās popmūzikas izpildītāja Engelberta Humperdinka konceru.

Savukārt pirmajā konkursa dienā visi 17 dalībnieki izpildīja pasaules hitus. Viņu sniegumu vērtēja brāļi Konstantīns un Valērijs Meladzes, Laima Vaikule, Igors Nikolajevs, Leonīds Agutins, Jurijs Antonovs, Valērija, Igors Krutojs un Raimonds Pauls.

Pēc pirmās konkursa dienas visaugstāko žūrijas vērtējumu - 96 balles - saņēma 17 gadus vecā Tatjana Širko no Ukrainas. Pirmajā pieciniekā iekļuvuši arī izpildītāja no Izraēlas Hila Ben Davida, Armēnijas pārstāve Sona Šahgeldjana, Igaunijas jaunais vokālists Uku Suviste un baltkrievu grupa Litesound.

Pašmāju izpildītāji - grupa PeR, izpildot rokgrupas The Beatles hitu Back in USSR, no žūrijas saņēma 86 balles, bet Lady's Sweet par izpildīto grupas ABBA dziesmu Money Money Money saņēma 88 balles.

Pirms uzstāšanās sarunā ar izklaides portālu Mango grupas PeR puiši pastāstīja, ka no stresa nav ne miņas, jo puišiem nevajagot neko tēlot - viņi uz skatuves esot tādi paši, kā reālajā dzīvē. Grupas dalībnieks Pēteris Upelnieks gan atzina, ka grupas mērķis ir iekļūt pirmajā trijniekā pēc pirmās konkursa dienas. Pēc uzstāšanās PeR puiši atzina, ka priecājas gan par žūrijas piešķirtajām atzīmēm, gan mediju uzmanību.

"Pēc uzstāšanās mēs bijām uz izķeršanu, mūs intervēja dažādi TV kanāli un fotografēja ārzemju prese - tas nozīmē, ka esam iepatikušies cilvēkiem, un tāds arī bija mūsu mērķis. Mums žūrija piešķīra tik daudz desmitnieku, ka pat skolā neesmu tik daudz labas atzīmes saņēmis. Tajās trīs minūtēs uz skatuves izdzīvojām visu savu dzīvi. Nomočījām!" savās emocijās pēc pirmās konkursa dienas dalījās Ralfs Eilands.

Savukārt konkursa otrajā dienā, kad konkursantiem būs jāizpilda savas valsts hits, grupas PeR dalībnieks Edmunds Rasmanis svinēs savu vārda dienu. "Edmunda vecāki jau mums uz viesnīcu ir atveduši ciema kukuli - tarhūnu un baltmaizi, tā kā būs mazs mielastiņš," piebilst Ralfs (galerijā - Mango.lv foto).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!