Foto: DELFI

Populārais pašmāju miljonārs Jūlijs Krūmiņš (attēlā), kurš jau kopš Jaunā viļņa pirmsākumiem ir aktīvs šī pasākuma apmeklētājs un Latvijas pārstāvju atbalstītājs, šogad izlēmis mūziku baudīt kopā ar vienkāršajiem ļaudīm skatītāju zālē, nevis pie galdiņa, šādi ietaupot desmitiem tūkstošu.

"Laikam jau aiziešu uz Jauno vilni - atklāšanas un noslēguma koncertus jau nu noteikti apmeklēšu. Galu galā - mums taču nemaz nav tik daudz to izpriecu iespēju, un Jaunais vilnis ir lieliska iespēja aiziet izbaudīt mūziku, paskatīties, kādi jauni talanti parādījušies," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Krūmiņš.

Viņš jau laicīgi iegādājies biļetes uz koncertiem, bet šogad miljonārs, izvēloties sēdvietu, bijis ļoti pieticīgs. Ja iepriekš Krūmiņš allaž izvēlējās uz visiem koncertiem rezervēt galdiņu, nežēlojot par to pat 20 tūkstošus latu, šogad viņš pārtraucis savu desmit gadus ilgo tradīciju sēdēt pie galdiņa ar 15 vietām, bet baudīs koncertu, sēžot zālē.

"Esmu nopircis četras biļetes sestajā rindā uz visiem koncertiem, kopā maksāja apmēram 5000 latu," atklāj Krūmiņš.

Sēžot zālē, kur ir labāka dzirdamība,  viņš varēšot pilnvērtīgi izbaudīt muzikālos priekšnesumus, tiesa, miljonārs ir nedaudz neapmierināts par to, ka vairākas lielas krievu zvaigznes - Alla Pugačova, Filips Kirkorovs un Maksims Galkins - šogad paziņojuši, ka Jaunajā vilnī neuzstāsies.

Runā, ka Pugačova atteikusies braukt uz konkursu dēļ personiskām nesaskaņām ar vienu no tā organizatoriem Igoru Krutoju, un viņas piemēram sekojis gan dzīvesbiedrs, gan bijušais vīrs.

"Lai taču karo Pugačova ar Krutoju, bet galu galā - viņi taču brauc nevis pie Krutoja, bet gan latviešu cilvēkiem, kas viņus mīl un gaida. Viņa varēja cēli atbraukt, uzstāties saviem klausītājiem un viss, nevis spītīgi paziņot, ka nebrauks.

Tāpat nesaskatu neko labu Galkina un Kirkorova rīcībā - ar šo viņi skaidri parāda, ka atrodas zem Pugačovas tupeles. Nepatīk man tie tupelnieki," spriež Krūmiņš. Viņš gan spriež, ka, zinot lielo estrādes mākslinieku untumus, pastāv iespēja, ka pēdējā brīdī tomēr visi, kas it kā atteikušies, tomēr uz Jauno vilni atbrauks.

"Tā jau ir ar tām vecajām zvaigznēm - katru gadu saka, ka sniedz pēdējo koncertu, bet pēc tam vēl desmit gadus uzstājas," ironizē miljonārs. Tomēr viņš uzskata, ka arī bez Pugačovas, Galkina un Kirkorova Jaunajā vilnī pietiks baudāmas mūzikas.

"Es jau labprāt būtu redzējis Pugačovu un Galkinu, bet man patīk arī Бурановские бабушки, krievu humors," teic Krūmiņš. Ar Latvijas pārstāvju konkursā – grupas Framest - daiļradi gan viņš vēl nav paspējis iepazīties, bet jebkurā gadījumā turēs īkšķus par mūsējiem.

"Slimošu par viņiem, jo tas ir liels gods – šādi nest Latvijas vārdu pasaulē. Viņu uzstāšanos redzēs simtiem miljonu visā Krievijā," Framest veiksmi novēl Jaunā viļņa cienītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!