Foto: F64

Jau desmit gadus Jūrmalā notiekošais jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis ik gadus vienkopus pulcē ne tikai spicākās krievu šovbiznesa zvaigznes, bet arī atvilina uz Jūrmalu Krievijas miljardierus.

Lai gan šogad ap Jauno vilni sacēlušās neierasti daudz kaislību un vairākas augstākā līmeņa zvaigznes jau paziņojušas, ka uz konkursu šogad nedosies, krievu uzņēmējus tas, visticamāk, no viesošanās Latvijā neatturēs, jo ne reizi vien izskanējis viedoklis, ka Jaunais vilnis ir ne tikai mūzikas baudīšanas pasākums, bet arī vieta, kur notiek dažādas darījumu tikšanās.

Žurnāls Otkritij gorod publicējis to miljardieru sarakstu, kuri konkursa viesu statusā parasti apmeklē Jūrmalu un, iespējams, arī šovasar baudīs svaigo Jūrmala gaisu.

Starp uzņēmējiem, kuri parasti apmeklē Jauno vilni, ir Krievijas bagātākais cilvēks Ališers Usmanovs (īpašuma vērtība saskaņā ar Forbes aplēsēm - 18,1 miljardi dolāru), Ukrainas bagātākais cilvēks Rinats Ahmetovs (16 miljardi dolāru), Alfa grupu līdzīpašnieki Mihails Fridmans(attēlā pa kreisi), kura īpašums novērtēts uz 13,4 miljardiem dolāru) un Pjotrs Avens (4,3 miljardi dolāru).

Viena no ievērojamākajām figūrām šajā sarakstā ir krievu izcelsmes amerikāņu miljardieris Leonards Blavatņiks (11,9 miljardi dolāru), kurš nesen iegādājies vienu no lielākajām skaņu ierakstu firmām pasaulē Warner Music Group, Mela Gibsona nomas uzņēmuma Icon britu filiāli un bibliotēku ar vairāk nekā 500 filmām, starp kurām ir Mis Deizijas šoferis, Dejas ar vilkiem, Stilets un Kristus ciešanas.

Jūrmalu ir iemīļojuši arī Kazahstānas metalurģijas un rūdas ieguves impērijas Eurasian Natural Resources Co  (ENRC) līdzīpašnieki Aleksandrs Maškevičs, Patohs Šodijevs un Alidžans Ibrahimovs (katra īpašumu vērtība tiek lēsta ap 2,8 miljardiem dolāru), bet kopumā žurnāla sarakstā figurē 16 miljardieri.

Galerijā: ieskats aizvadītajā gadā Jaunā viļņa ietvaros notikušajā komponista Aleksandra Zacepina radošajā vakara un Igora Krutoja jubilejas viesu rindās, kur netrūka ietekmīgu vīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!