Foto: LETA

Pirmdien, 12. martā, viesnīcā Bergs notikušajā preses konferencē starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis organizators Igors Krutojs (attēlā) paziņoja, ka festivāls tomēr notiks Jūrmalā.

Preses konferencē, kurā piedalījās Igors Krutojs, festivāla galvenais režisors Aleksandrs Revzins un maestro Raimonds Pauls, beidzot tika kliedētas mēnesi ilgušās šaubas par festivāla norises vietu - arī šovasar Jaunais vilnis notiks Jūrmalā, un jau tuvākajā laikā tiks atsākta biļešu tirdzniecība uz nozīmīgo notikumu.

Krutojs neslēpa, ka ir saņemti piedāvājumi organizēt festivālu Sanremo, Montekarlo, Palangā un citviet, tomēr svētdienas vakarā pieņemts lēmums festivālu organizēt Jūrmalā. Savu lomu šī lēmuma pieņemšanā spēlējusi gan desmit gadus ilgā festivāla vēsture, gan Raimonda Paula klātbūtne.

Ieskicējot gaidāmā festivāla programmu, Krutojs atklāja, ka uzstāsies velsiešu dziedātājs Toms Džonss, bet pārrunas rit ar dziedātāju Nelliju Furtado un citiem izpildītājiem.Tāpat Krutojs izteica cerību, ka beidzot tiks atrisināts daudz apspriestais tualešu jautājums, jo viņam vēl joprojām par tām esot kauns.

To, vai Jaunais vilnis Jūrmalā notiks vienu gadu vai vēl desmit gadus, Krutojs prognozēt nevēlējās, jo viss esot atkarīgs no iesaistīto pušu vēlmes sēsties pie sarunu galda un panākt vienošanos, bet agresīvā attieksme no Jūrmalas puses viņu šogad esot pārsteigusi, tāpēc arī sākts izskatīt citus variantus, kur rīkot festivālu.

Savukārt Pauls atzina, ka sakarā ar festivāla organizāciju ir vēl vairākas neatrisinātas problēmas, tajā skaitā arī radošas detaļas, par kurām ir jādomā, bet galvenais esot tas, ka festivāls notiks Jūrmalā.

Ceturtdien, 8. martā, tapa zināms, ka Jūrmalas dome nolēmusi parakstīt trīspusējo vienošanos ar Jaunā viļņa organizatoriem un Dzintaru koncertzāli. Jūrmalas mērs Gatis Truksnis, DELFI Izklaidei skaidrojot mēnesi ilgo vilcināšanos ar līguma parakstīšanu, atzina, ka šādus lēmumus nevar pieņemt steigā.

"Visu mēnesi, kopš Jaunā viļņa organizatoru parakstītā līguma saņemšanas februāra sākumā, es regulāri sazvanījos ar viņiem un arī tikos klātienē. Šis rūpīgais un intensīvais darbs publiski nebija tik redzams, bet tā mēs visu novedām līdz rezultātam, kas mums ir pieņemams," skaidroja Truksnis un apgalvoja, ka Jūrmalas dome ir izdarījusi visu, lai Jaunais vilnis notiktu ierastajā vietā.  

DELFI Izklaide atgādina, ka publiskajā telpā runas par to, ka Jaunais vilnis šovasar Jūrmalā varētu nenotikt, izplatījās februāra sākumā. To, ka festivāla norise Latvijā ir apdraudēta, apstiprināja arī komponists Raimonds Pauls, bet nedaudz vēlāk ar oficiālu paziņojumu klajā nāca arī Krutojs, atzīstot, ka sarunas ar Jūrmalas domi ir nonākušas strupceļā.

Līdz pat pirmdien notikušajai preses konferencei nerimās spekulācijas ap Jaunā viļņa tālāko likteni - izskanēja gan dažādas versijas par to, kur festivāls varētu notikt, gan tika piedāvāti dažādi skaidrojumi tam, kāpēc Jaunā viļņa organizatori nespēj panākt vienošanos ar jūrmalniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!