Foto: DELFI

Piecas dienas pirms lielā Eirodziesmas fināla tā dalībniecei – dziedātājai Elizabetei Zagorskai (attēlā) paziņots, ka viņas iecerētais priekšnesums finālā nedrīkst tikt rādīts, jo tajā iecerēts izmantot pirotehniku un uguni.

"Mums jāpieņem lēmums, kā tālāk rīkoties. Ir neiespējami pāris dienas pirms fināla izveidot jaunu šovu. Nupat par šo absurdu, kas noticis Latvijas konkursā, informēju starptautiskā Eirovīzijas konkursa galveno producentu Sietsi Bakeru, un viņš ir ļoti apbēdināts par to, kā Latvijā izturas pret māksliniekiem," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Elizabetes pārstāvis konkursā, producents Juris Millers.

Pieredzējušais producents ironizē par faktu, ka prestižā Ventspils koncertzāle pēkšņi nobijusies no Zagorskas un Mad Show Boys skatuves šova, kuram līdzīgu regulāri var vērot, piemēram, teātros.

"Lai gan visi Latvijas teātri un lielākā daļa koncertzāļu ir piemēroti uguns un pirotehnikas šoviem, Ventspils teātra nams Jūras vārti, kura izmaksas mērāmas miljonos, tam nav piemērots.

Notika divas Ventspils domes sēdes šī jautājuma sakarā, un zinu, ka vienā no tām piedalījās Aivars Lembergs. Manuprāt, pāris dienas pirms fināla aizliedzot ar šovu uzstāties diviem dalībniekiem, kuri tiek uzskatīti par līderiem, Ventspils atklāti lobē sava pārstāvja Roberta Pētersona dalību konkursā," pēkšņo aizliegumu skaidro Millers.

Visgrūtāk tagad būs pašai Elizabetei, kuri pie numura strādājusi vairākus mēnešus, ieguldot lielu naudu, turklāt ņemot vērā pagājušo konkursu pieredzi, pēc kuras daudz spriests par to, ka Latvijai konkursā neveicas tieši šova elementu trūkuma dēļ.

"Tā ir ļoti neglīta ņirgāšanās par māksliniekiem, ņemot vērā to, ka priekšnesumu veidošanai viņi tērējuši paši savu naudu. Elizabetes priekšnesums izmaksāja vairākus tūkstošus, un naudu tam neviens nav devis, pat par benzīnu, lai aizbrauktu uz Ventspili, viņai jāmaksā pašai," skaidro producents.

Tiesa, grupas Mad Show Boys dalībnieki vēlāk sazinājās ar portāla Delfi redakciju un paskaidroja, ka attiecībā uz viņiem nekādi aizliegumi nav bijuši, tāpēc viņi sestdien uzstāsies ar jau sagatavoto programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!