Foto: F64

Par Eirodziesmas veterāniem dēvētā grupa Triānas parks gatavojas piedalīties nacionālajā atlasē tik ilgi, kamēr nopelnīs tiesības pārstāvēt Latviju starptautiskā arēnā, lai gan daļa grupas jau vēlas mest mieru šai cīņai.

"Triānas parks Latvijā ir daudz koncertējis, bet tagad ļoti meklējam iespējas pierādīt sevi ārzemēs. Un mums ir liela motivācija piedalīties Eirodziesmā, lai iegūtu iespēju pārstāvēt valsti pasākumā, ko visā Eiropā vēro miljoni.

Eirovīzija ir viens no veidiem, kā mūziķim iekarot ārzemju tirgu - ir neskaitāmi pozitīvi piemēri šajā ziņā. Konkurss ir ļoti labs starta punkts veiksmīgas internacionālas darbības uzsākšanai," sarunā ar DELFI Izklaide skaidro grupas soliste Agnese Rakovska.

Viņa smejas, ka Triānas parks Eirodziesmā piedalās jau 1589. reizi. Grupa konkursa nacionālajā atlasē startē ik gadu un katru reizi priekšnesumu veido tik labi, cik māk, jo uzskata, ka reiz pūles atmaksāsies. Arī šogad, gatavojot šovu dziesmai Stars Are My Family, grupa pacentusies.

"Esam palikuši mierīgāki, un daudzi arī brīnās, ka šoreiz uz skatuves nelēkājam un nešaujam uguņus, taču tas nenozīmē, ka pie priekšnesums strādāts mazāk. Ceram, ka mūs beidzot novērtēs, nevis atkal sabalsos un aizsūtīs uz lielo Eirovīziju specprojektu, kas tapis tieši šim konkursam. Pieredze rāda, ka šādi projekti ilgtermiņā nav spējīgi pastāvēt.

Uzskatu, ka Latviju Eirovīzijā jāpārstāv mūziķiem, kas arī ikdienā muzicē kopā, nevis projektiem, kas izveidoti īsi pirms koncerta un tāpat pēc tam vairs nepastāvēs," savu viedokli pauž dziedātāja. Uzvaras gadījumā Triānas parks ir gatavs šogad godam nest Latvijas vārdu starptautiskajā arēnā.

"Katru gadu uz savu priekšnesumu skatāmies ļoti kritiski, bet tāpat varu droši teikt - nav bijis gada, kad mēs būtu netiesīgi braukt uz finālu, nav bijis gada, kad mums uzvaras gadījumā būtu kauns savu priekšnesumu rādīt Eiropai," godīgi atzīst Rakovska, kura uzskata, ka arī šogad Triānas parkam ir pietiekami lielas cerības uz uzvaru, jo konkursā nekad nekas nav iepriekš paredzams.

"Es zinu, ka vienu gadu mēs noteikti uzvarēsim un aizbrauksim un starptautisko Eirovīziju kā Latvijas pārstāvji, tāpēc es esmu noskaņot piedalīties Eirodziesmā, kamēr sanāks uzvarēt.

Es gan nezinu, cik ilgi to izturēs kolēģi; grupa sadalījusies vairākās frontēs - vieni saka, ka pietiek to Eirovīziju, otriem ir vienalga, bet citi grib piedalīties līdz uzvarai tāpat kā es. Es uzskatu, ka ar neatlaidību var izdarīt visu, ko sirds kāro, un galu galā - labs nāk ar gaidīšanu," ir pārliecināta dziedātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!