Foto: DELFI

Visu sestdienas pirmo pusi Ventspilī intensīvi notiek mūziķu mēģinājumi, lai vakarā priecētu Latviju ar konkursa Eirodziesma 2012 fināla koncertu. Vesels pulciņš mūziķu uz finālu pārtaisījuši savus priekšnesumus, piemēram, Paula Dukure uz skatuves kāps kopā ar brāli Miku, bet Anmary skatītāju priekšā pārģērbsies.

Vieni no favorītiem - grupas PeR puiši, kuri pusfinālā savu Disco Superfly izpildīja tērpušies kā jautri hipiji, finālam sagatavojuši īstu disko šovu. Ralfs un Edmunds hipiju tērpus nomainījuši pret krāsainiem un spīguļojošiem kostīmiem, un arī visa skatuve iekārtota disko zāles noskaņās - neizpaliek pat uz mikrofoniem samesta sieviešu apakšveļa.

Paula Dukure, izpildot dziesmu Celebration, finālā uz skatuves kāps kopā ar brāli, kurš ir viens no dziesmas autoriem, bet kura izpildītajai dziesmai neizdevās tikt finālā. Nu Miks palīdzēs māsiņai. Dukures priekšnesumā finālā iekļauts arī moments, kuru gaidīja jau visi pusfināla skatītāji - meitene beidzot izkāps no tortes.

Andris Ābelīte savu dziesmu, kas pusfinālā skanēja angliski, godinot valsts valodu referenduma dienā, izpildīs latviski, turklāt viņa tērpā būs Latvijas karoga motīvs.

Īpašu pārsteigumu finālā sagādās Anmary, kura pilnībā nomainījusi savu plaši apspriesto imidžu un šovu dziesmai Beautiful Song. Uzstāšanos viņa sāks kā krāsaina kovbojmeitene, bet priekšnesuma laikā uz skatuves pārģērbsies, kļūstot par elegantu dāmu.

Elizabete Zagorska, par spīti tam, ka viņai pāris dienas pirms uzstāšanās aizliegts rādīt iecerēto uguns šovu, sagatavojusi līdzvērtīgu priekšnesumu - viņu pavadošā ritma grupa uzstāsies ar stilīgu gaismas un ūdens performanci, bet ģitārists pat ielēks strūklakā.

Klausot Laura Reinika padomam, savu skatuves tēlu gaišāku padarījusi Rūta Dūduma, un ar imidža izmaiņām finālā pārsteigs arī viena no konkursa vadītājām - Kristīne Virsnīte, kura no garmatainas brunetes kļuvusi par blondīni ar īsiem matiem.

Konkursa fināla tiešraide LTV sāksies jau 19.00 un ilgs līdz 20.30, lai pēc pusstundas atkal turpinātos ar superfinālistu uznācienu un noslēdzošo balsojumu.

Foto galerijā: mūziķi ģenerālmēģinājuma laikā Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!