Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lielbritāniju Eirovīzijas dziesmu konkursā šogad pārstāvēs estrādes veterāns Engelberts Hamperdinks (attēlā) ar balādi Love Will Set You Free, kuras ieraksts pirmdien publiskots raidsabiedrības BBC konkursam veltītajā sadaļā.

Septiņdesmit piecus gadus vecais dziedātājs, kura pazīstamākā dziesma ir 1967. gadā ierakstītais skaņdarbs Release Me, cer beidzot uzlabot britu sniegumu Eirovīzijas dziesmu konkursā (pagājušajā gadā puišu grupa Blue ieguva tikai 11. vietu, bet 2010. gadā britu pārstāvis Džoss Dubovijs palika pēdējais).

Hamperdinka dziesmu sarakstījis Grammy balvu ieguvušais producents Martins Terefe un Saša Sarbeks, kurš ir arī Džeimsa Blanta hita You're Beautiful autors.

"Jo vairāk to klausies, jo spēcīgāka tā kļūst. Tā nav domāta, lai noklausītos vienu reizi," par dziesmu izteicies tās izpildītājs, kurš arī atzinis, ka dziesma ir labi sarakstīta un viņš nevar vien sagaidīt, kad varēs to izpildīt uz Eirovīzijas skatuves Azerbaidžānā.

Visā pasaulē līdz šim pārdoti vairāk nekā 150 miljoni Hamperdinka ierakstu. Hamperdinks, īstajā vārdā Arnolds Džordžs Dorsijs, pseidonīmu pieņēmis par godu XIX gadsimta vācu komponistam Engelbertam Humperdinkam, operas Ansītis un Grietiņa autoram.

Britu dziedātājs nebūs vienīgais septiņdesmitgadnieks šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā, jo Krieviju pārstāvēs Udmurtijas folkloras kopa Бурановские бабушки (Buranovas vecmāmiņas), kuras bukmeikeru prognozēs tiek minētas kā vienas no favorītēm.

Savukārt uzvaru konkursā bukmeikeri pareģo Zviedrijas pārstāvei Lorīnai ar dziesmu Euphoria.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!