Foto: DELFI

Ventspilī piektdien jau sākās mēģinājumi Eirovīzijas nacionālās atlases noslēdzošajai cīņai, bet viena no finālistēm – dziedātāja Elizabete Zagorska (attēlā) - sagatavošanās procesa radītā stresa dēļ bijusi spiesta vērsties pēc palīdzības pie mediķiem.

Dziedātājas pārstāvis Juris Millers DELFI Izklaidi informēja, ka piektdien pie Zagorskas, kura kopā ar pārējiem mūziķiem mitinās Ventspils Olimpiskā centra viesnīcā, divas reizes ieradusies neatliekamā medicīniskā palīdzība.

"Viņai stresa dēļ ir ļoti augsts asinsspiediens, kā arī saasinājās angīna un paaugstinājās temperatūra. Mediķi uzstāja uz hospitalizāciju, bet Elizabete atteicās braukt uz slimnīcu," stāsta Millers.

Dziedātājas veselības problēmu saasināšanos viņš skaidro ar to, ka dienā, kad visi izpildītāji kāpuši uz skatuves, lai izmēģinātu savus priekšnesumus, Latvijas Televīzijas tehniskā komanda nav bijusi gatava Zagorskas jaunā numura mēģinājumam.

"Tā kā Elizabetei bija pilnīgi jauns numurs, viņai papildus 40 minūšu ilgajam mēģinājumam tika solīta vēl pusstunda, bet tehniskā komanda pat tās 40 minūtes neļāva viņai izmēģināt un devās pusdienās," sūdzas Millers.

Izmēģināt savu steigā tapušo Eirodziesmas 2012 uzstāšanos Zagorskai iespēja radusies tikai vakarā, kad visi pārējie mūziķi savus mēģinājumus jau bija beiguši, bet pēc tam viņa devusies uz viesnīcu.

"Viņā šobrīd ir tik daudz zāļu sagrūsts, ka es pat nevaru iedomāties otru cilvēku, kurā būtu tik daudz medikamentu," atzīst Millers, bet uz jautājumu, kas divu meitiņu mātei liek riskēt ar savu veselību, lai tikai kāptu uz Eirovīzijas nacionālās atlases skatuves, viņš atbild, ka šāda rīcība skaidrojama ar spītību.

"Tā ir cilvēciskā spītība. Ja viņa aizbrauktu uz slimnīcu, tad rīt uz skatuves viņa neuzkāptu. Mākslinieki mēdz riskēt ar dzīvību un veselību, lai nepieviltu klausītājus," Elizabetes apņēmību skaidro Millers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!