"Eirovīzijas" finālā triumfē Azerbaidžāna

Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien, 14. maijā, Vācijas pilsētas Diseldorfas Esprit arēnā noslēdzās 56. starptautiskais konkurss Eirovīzija, un par tā uzvarētājiem kļuva duets no Azerbaidžānas Els un Nikija ar dziesmu Running Scared.

Eirovīzijas finālā piedalījās dziedātāji no 25 valstīm - no pirmā pusfināla lielajā cīņā bija iekļuvuši izpildītāji no Krievijas, Serbijas, Lietuvas, Grieķijas, Azerbaidžānas, Gruzijas, Šveices, Ungārijas, Somijas un Īslandes, savukārt no otrā pusfināla, kas mūsu pārstāvjiem Musiqq beidzās neveiksmīgi, finālam kvalificējās Igaunija, Rumānija, Moldova, Īrija, Bosnija un Hercogovina, Dānija, Austrija, Ukraina, Slovēnija un Zviedrija.

Bez šīm 20 no pusfināla finālā iekļuvušajām valstīm noslēgumā piedalījās "lielais piecinieks" - Spānija, Francija, Vācija, Lielbritānija, kā arī Itālija, kas tiesības pievienoties agrākā "četrinieka" valstīm un piedalīties finālā bez cīņas pusfinālā ieguva aizvadītā gada nogalē.

Uzvarētāji - Azerbaidžānas pārstāvji - ieguva221 punktu, otrajā vietā ar 189 punktiem palika Itālija, bet trešajā vietā ierindojās Zviedrija ar 185 punktiem.


Latvijas tiešraides komentēšana bija uzticēta dziedātājam Valteram Frīdenbergam, un daudziem skatītājiem par lielu pārsteigumu viņam šī nozīmīgā uzdevuma pildīšanā bija pievienojies agrākais skatuves partneris Kaža jeb Kārlis Būmeisters.

Latvijas vārdā balsojumu visai Eiropai paziņoja dziedātāja Aija Andrejeva - no Latvijas 8 punktus saņēma Vācija, 10 - Īrija , bet 12 - Itālija.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!