Foto: AFP/Scanpix

Pasaules ietekmīgākie bukmeikeru biroji izteikuši savas prognozes par maija vidū gaidāmā starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija rezultātiem – par favorītu atzīts Francijas pārstāvis, pasaulē jaunākais profesionālais tenors Amorī Vasili (attēlā).

Kā ziņo ārvalstu mediji, šī gada Eirovīzijas konkursā Francijas pārstāvim uzvaru prognozē prestižie un autoratīvie britu bukmeikeru kantori William Hill un Ladbrokes, bet šīm prognozēm pievienojušies arī citu valstu bukmeikeri.

21 gadu vecais Amorī jau ieguvis plašu atpazīstamību savā dzimtenē, kur vairāk nekā 250 tūkstošu disku lielā tirāžā izdoti divi viņa albumi Vincero un Cantero. Puiša debijas albums Vincero 2009. gadā Francijā pat saņēma dubultplatīna diska statusu, un viņa vārds pazīstams arī Kanādā, Dienvidkorejā un Dienvidāfrikā.

Vasili dziedāt sācis aptuveni deviņu gadu vecumā, un pats tenors sevis izpildītās kompozīcijas un dziedāšanas manieri raksturo kā "lirisko popu".

Vasili Eirovīzijas dziesmu Sognu radījuši tādi komponisti kā Daniels Moins un Kventins Bačelē, tā veidota bolero mūzikas stila formā un tiks izpildīta korsikāņu valodā.

Starp pārējiem 56. Eirovīzijas konkursa favorītiem minēti arī Norvēģijas un Lielbritānijas pārstāvji, bet liela daļa totalizatoru cienītāju savas likmes likuši arī uz Igaunijas, Vācijas, Krievijas, Šveices un citu valstu pārstāvjiem, starp kuriem Latvijas vārds gan netiek minēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!