Jūlija vidū Vecrīgā pēc konflikta ar taksometra šoferi aizturētais grupas Riči solists Kaspars Sunītis (attēlā) vienojies ar policiju un taksistu par to, ka lieta tiks izbeigta mierīgā ceļā – ar miera izlīgumu.

"Kaspars un taksists ir apmainījušies ar kontaktiem un gatavojas atrisināt jautājumu sarunu ceļā. Arī policija, protams, ir ieinteresēta, lai viss beidzas ar miera izlīgumu nevis tiesām, tāpēc cerams, ka šī lieta drīzumā tiks izbeigta, jo viss ved uz izlīgumu," sarunā ar DELFI Izklaide skaidro grupas Riči runasvīrs Kaspars Pudniks.

Konflikts starp populāro mūziķi un taksistu izcēlās ceturtdienas, 12. jūlija, agrā rītā Vecrīgā pie Bastejkalna, kad nedaudz iereibušais Sunītis no rīta kopā ar draugu pēc dzimšanas dienas svinībām devušies mājās un izsaukuši taksi.

Taksometra šoferis esot pieprasījis nepamatoti augstu samaksu par pakalpojumu, lai Kaspars varētu nokļūt no centra mājās. Puisis atteicies maksāt nenormālo summu, par ko šoferis iesitis dziedātājam pa "galvas rajonu". Izcēlies kautiņš, un taksometra šoferis krītot sasitis auto priekšējo lukturi.

Nu jau abi konfliktā iesaistītie nomierinājušies un cer visu ātrāk atrisināt. "Kaspars jau mums vispār ir fantastisks cilvēks - reti kuram izdodas viņu nokaitināt, un viņš grib šo konfliktu ātrāk aizmirst. Nu jau tas šķiet kā ļauns sapnis, un drīzumā viņš tiksies ar taksistu, lai līdz galam vienotos par miera izlīgumu," skaidro Pudniks.

Zinot, ka abu aizturēšanas brīdī taksists savu vainu nav atzinis, turklāt vēl pieprasījis no Sunīša 500 latus kā kompensāciju par sasisto auto lukturi, kas, pēc Riču aplēsēm, maksājot vien aptuveni 30 latus, Pudniks pieļauj iespēju, ka cerētā mierīgā tikšanās var izvērties par nedaudz asāku vārdu pārmaiņu, taču izsaka cerību, ka neviens no iesaistītajiem mieru līgt kopā ar bruņotu bandu nedosies.

Interesanti, ka policija pēc notikušā publicēja no Sunīša stāsta visai atšķirīgu versiju par notikušo - likuma sargi skaidroja, ka vīrietim strīds ar taksistu izcēlies, jo taksometra vadītājs atteicies savā automašīnā uzņemt sešus pasažierus, tāpēc iereibušais klients uzsācis konfliktu un tā laikā vairākas reizes iesitis pa automašīnu, izsitot vienu no lukturiem, kā arī sabojājot automašīnas durvis.

Pudnikam ir skaidrojums šai versijai. "Policija balstījās tikai uz vienas puses liecību. Tā kā taksists bija skaidrā, viņš varēja liecināt. Savukārt Kaspars bija nedaudz iereibis un liecību nevarēja sniegt," skaidro Pudniks.

Riču runasvīrs atklāj, ka ar grupas biedra veselību pēc sitiena pa minēto "galvas rajonu", par laimi, viss ir kārtībā, un viņš jau priecē fanus grupas Riči koncertos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!