Foto: DELFI
Dziedātāja LieneCandy (attēlā) šīs nedēļas sākumā atgriezusies no kārtējā brauciena uz Ameriku – vasaru skatuves māksliniece plāno pavadīt Latvijā, gan strādājot, gan atpūšoties, bet tuvākajos viņas nākotnes plānos ietilpst pārcelšanās uz ASV.

"Lai tā produktīvi strādātu, ir jāizvēlas, kur būt - nevar atrasties ar vienu kāju te, ar otru te. ASV ir labas iestrādnes, un tur man ir daudz iespēju, bet šo vasaru gribu pavadīt Latvijā kopā ar draugiem," par tuvākajiem plāniem DELFI Izklaidei stāsta Liene, kura augusta beigās plāno izdot arī albumu.

Vasarā dziedātājai ir vēl kāds atbildīgs uzdevums - viņas dēls Sebastians Matiass šopavasar absolvējis bērnudārzu, un sākusies gatavošanās skolas gaitām.

"Šis ir ļoti nopietns brīdis. Skatīsimies, kas un kā iegrozīsies. Gudrs viņš ir, bet galvenais iemācīties angļu valodu. Runāt viņš runā, bet vajag iemācīties lasīt un rakstīt, lai tad, kad pārvāksimies uz ASV, viņam nebūtu problēmu," nākotni ieskicē Liene.

"Šobrīd gaidu, kad man nokārtos pareizo vīzu, lai es varētu tur gan dzīvot, gan strādāt. Ir forši vienkārši braukāt uz turieni, bet negribas pārkāpt noteikumus, kas ir saistīti ar strādāšanu, lai nesabojātu savu nākotni šajā valstī. 

Tuvāko mēnešu laiku dabūšu darba atļaujas un vīzas, lai mēs tur varētu dzīvot vismaz trīs gadus, un tad jau arī domāsim par pārvākšanos, bet nedrīkst strēbt karstu," atklāj dziedātāja.

"Ja ir vēlme tur attīstīties un strādāt, ir jābūt ļoti uzmanīgam un prātīgam ar visu, ko tu tur dari. Es vienmēr esmu bijusi piesardzīga, un arī tagad ļoti uzmanīgi izvēlos gan cilvēkus, gan kontraktus - labāk daru lēni un prātīgi, nevis pēc tam nožēloju.

Man ir bērns, un es nedrīkstu būt bezatbildīga. Ir jādomā līdzi, bet neviens bez saprašanas neaizbrauktu no Latvijas - ir jābūt kaut kam galvā, lai varētu to izdarīt," spriež dziedātāja.

Koncertus Amerikā sniegusi LieneCandy vēl nav, jo to viņa nedrīkst darīt, kamēr nav saņēmusi darba atļauju, bet par savām dziesmām un klipiem viņa saņēmusi daudz labu atsauksmju. Tāpat saņemts kāds intriģējošs darba piedāvājums. 

"Iepazinos ar vienu sievieti, kura strādā skolā ar mūzikas novirzienu. Viņa lūdza mani atnākt uz skolu un pastāstīt par savu karjeru un sasniegumiem. Es piekritu to darīt, bet tikai tad, kad to varēšu. Tā kā būtībā man jau ir darba piedāvājumi, kur es varētu piestrādāt," stāsta dziedātāja.

"Varu teikt paldies Dievam par tiem cilvēkiem, kuri nāk manā ceļā. Sastopu patiesi daudz noderīgus cilvēkus, kas var man palīdzēt," priecājas Liene.

Amerikā pavadītajā laikā Liene nopietni gatavojusies arī pludmales sezonai - viņa ēdusi tikai brokastis un katru dienu divarpus stundas trenējusies sporta zālē, kas ļāvis uzlabot ķermeņa aprises.

"Uz manu mazo augumu divi trīs nomestie kilogrami uzreiz ir redzami. Mans ideālasi svars ir 50 - 51 kilograms, un tie man arī tagad ir," smaidot stāsta dziedātāja.

Galerijā: LieneCandy viesnīcas Elizabete Hotel vasaras dārza atklāšanas ballītē, kuru dziedātāja apmeklēja, tērpusies tautiska stila apģērbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!