Foto: Privātais arhīvs

Dziedātāja Inese Saulīte jeb Kombuļu Inese (attēlā ar dēliem), kurai otrdien, 31. jūlijā, aprit zīmīgie 33 gadi, savā lielajā jubilejā spiesta bēgt no Latvijas – māksliniece devusies uz Lietuvu, lai atpūstos no apkārt valdošajām negācijām, līdzi ņemot abus bērnus, kurus bāriņtiesa pēc pikanto kailbilžu sesijas viņai draud atņemt.

"Tas jau kļūst smieklīgi - pēc katras intervijas vai bildes, kas parādās medijos, mani sauc uz bāriņtiesu un lamā, ka es esot vardarbīga māte. Kamēr citās ģimenēs patiešām vecāki dzer, bērni tiek sisti un pat izvaroti, uz tiem gadījumiem bāriņtiesa piever acis.

Tā vietā, lai nodarbotos ar patiesi cūciskām ģimenēm, bāriņtiesas darbinieki sēž internetā un lasa komentārus par mani, no tā izdarot savus spriedumus," sarunā ar DELFI Izklaide šokā par tik atbildīgas instances dīvaino darbības stilu ir Inese.

Pāris dienas pēc filmēšanās Sanda Kiopa provokatīvajam videoklipam dziesmai Dziļāk vēl Inese atkal izsaukta uz bāriņtiesu, kuras darbinieki šoreiz apbēruši viņu ar personiskiem apvainojumiem.

"Domāju, ka Rīgā nekas tāds netiktu pieļauts - šeit, Priekulē, bāriņtiesas darbinieki strādā nevis pēc likumiem, bet gan kā personisku emociju vadītas lauku tantes, kas ietekmējušās no interneta komentāriem! Oficiāla iestāde balsta savus spriedumus uz interneta komentāriem!

Viņi sāka kliegt, ka uz manām kailbildēm esot pretīgi skatīties, ka esmu neglīta un manus bērnus skolā apsaukās. Es atvainojos, bet vai tas nozīmē, ka katru Latvijas sievieti, kam ir liekais svars, tagad ir atļauts oficiāli nolamāt par neglītu? Viņām ir jāsēž mājās, kā jau tas notiek ar Latvijas invalīdiem, kuri šādu aizspriedumu dēļ baidās iziet ielās?

Kādam jālauž tie stereotipi par to, ka tikai jaunas un tievas sievietes ir skaistas un drīkst fotografēties kailas. Teju katra Latvijas slavenība ir kaut kur bildējusies kaila. Kā bāriņtiesas priekšnieces izlemj, kura ir glīta, kura neglīta, kurai atņemt bērnus, kurai ne?" šokēta par valsts iestādes darbu ir dziedātāja.

Viņa jau saņēmusi komplimentus no vairākām sievietēm par lielo uzdrošināšos pozēt kaila, neizskatoties pēc lelles Bārbijas. Inese apliecina, ka abi pie viņas dzīvojošie dēli - pirmklasnieks Kaspars un piecus gadus vecais Gabriels - nejūtas atstumti vienaudžu vidū un nekur apsmieti netiek; viņi paši bāriņtiesas darbiniekiem lepojušies ar to, ka mamma labi dzied.

Bāriņtiesu satrauc arī fakts, ka Ineses fanu lokā ir arī nepilngadīgas meitenes, kuras gan neviens ar varu fanot nepiespiež. Inese uzsver, ka mūzika un ar to saistītās aktivitātes medijos ir viņas peļņas avots, un ar šādi nopelnītu naudiņu viņa dēlus var pabarot, apģērbt un nodrošināt tiem mitekli.

"Bāriņtiesu jau neinteresē tas, kā es puikas loloju un apčubinu - rodas iespaids, ka viņi darbā to vien dara, kā sēž internetā un lasa komentārus. Tik aizspriedumaini cilvēki! Viņi pat atļāvās man pateikt tā: kad es satikšot savu itāli, lai vedot bērnus prom un viņiem nav uz mums jāskatās," notikumus atceras populārā dziedātāja.

Savas 33. dzimšanas dienas rītā viņa ar abiem bērniem devusies uz Lietuvu, kur domā kādu laiku uzkavēties, lai atpūstos no Priekulē valdošā vājprāta. "Man pašlaik vairāk kā jebkad gribas prom no Latvijas. Es varētu aizbraukt un nebraukt atpakaļ.

Tāpēc dzimšanas dienu ar bērniem - jā, bāriņtiesas darbinieki, kopā ar bērniem - pavadīšu Lietuvā, atpūšoties no visa," atklāj Inese, skumji nosmejot par to, ka tas, ka viņa puikas aizved jaukā atpūtas ceļojumā, jau, protams, interneta dzīlēs iegrimušo Priekules bāriņtiesu nesatrauc.

Pašlaik Inese kopā ar dēliem bauda atpūtu Lietuvā, bet jau pirmdien atgriezīsies Priekulē, lai stātos bāriņtiesas priekšā, kura teiks galējo lēmumu par to, vai dēlus Inesei atņemt vai tomēr atstāt augam pie tautā iemīļotās skatuves mākslinieces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!