Foto: Mango

Radio Star FM raidījuma Zoopasta vadītāja un TV zvaigzne Baiba Sipeniece-Gavare (attēlā) ceturtdien tirdzniecības centrā Mols vadīja fināla septiņcīņas sacensības Biroja zaķis, kurā sacentās draudzīgākie darba kolektīvi no visas Latvijas.

Sarunā ar izklaides portālu Mango sabiedrībā populārā jokdare Sipeniece pastāstīja arī par savām darba gaitām un pieredzi, strādājot TV3 un LNT kolektīvos. Sipeniece piekrīt, ka dažos darba kolektīvos kolēģi pat savā starpā nesarunājas un no draudzīgas komandas nav ne vēsts.

"Katrs kolektīvs ir mazs mikroorganisms. Un ir negatīvais piemērs, ka kolēģi nesarunājas un ir intrigas, bet mēdz būt arī tādi darba kolektīvi, kuros notiek tādas čupošanās, ka kolēģi jau beigās nevar izturēt un dzīvo kopā, un apprecas viens ar otru. Tā mums bija Picca TV un pēc tam LNT. Kad vēl bijām jauni un skaisti, ļoti daudzi mūsu vidū apprecējās, jo darba duna bija kopīga un pēc tam arī pasākumi bija kopīgi. Un, ja iepriekš bija draugi, tad viņi vai nu nāca līdzi mūsu kolektīvam, vai arī atkrita. Ja kādam bija ģimene ārpusē, tā cieta. Vienvārdsakot gāja ņigu ņegu, bet principā nodibinājās ļoti daudz jaunas ģimenes," stāsta Baiba.

Vaicājot, kurā kolektīvā viņa jutusies vislabāk, Sipeniece atklāj, ka viņa ar bijušajiem kolēģiem nav ne gulējusi, ne cēlusies. "Ar radošās komandas Mēmais šovs biedriem esam uz viena saprašanās viļņa, bet es tomēr izvēlos atpūsties ar saviem draugiem nevis kolēģiem. Man prasās pēc atpūtas un atslēgšanās no darba, jo agri vai vēlu darba biedri sāk runāt par darbu. Tāpēc brīvdienās no tā ļoti izvairos. Tā vairs nav atpūšanās, bet gan problēmu risināšana," skaidro Baiba.

Viņa par esošajiem un bijušajiem kolēģiem nevar teikt nevienu sliktu vārdu. "Man nav nekad bijušas tādas mieles vai rūgtums - tas nozīmē, ka man ir veselīga attieksme pret darbu. Es gan saprotu arī tos cilvēkus, kas strādā bankās un virzās pa karjeras kāpnēm, kur ir jākāpj pāri līķiem un ar elkoņiem jāizgrūsta visus, kas traucē, bet es acīmredzot tur neesmu, jo neesmu tam radīta, " atzīst Sipeniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!