Foto: DELFI
Populārais latviešu basketbolists Sandis Valters (attēlā) un viņa mīļotā sieviete, modele Elīza Kaurāte, savai nesen dzimušajai meitiņai izvēlējušies visnotaļ neparastu vārdu – viņi mazulīti nosaukuši par Leu.

Basketbolista trešais bērns pasaulē nāca 5. jūnijā Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļā, un Lea ir Sanda Valtera trešais bērns - laulībā ar Katrīnu Valteri pasaulē nāca Luīze, kurai tagad ir 12 gadi, bet pērnā gada aprīlī basketbolista tagadējā dzīvesbiedre dāvaja Valteram dēlu Gabrielu.

Lea ir latīņu izcelsmes vārds, kas nozīmē "lauva" vai "lauvene". Tas ir arī populārs senebreju vārds un atrodams Vecajā derībā Bībelē, skaidro izdevums Kas jauns.

Vārds Lea oficiālajā kalendārā Latvijā nav iekļauts, tādēļ Sanda Valtera meitiņa savu vārda dienu varēs svinēt 22. maijā, kad tiek atzīmēti visu kalendārā neiekļauto vārdu svētki.

Kā liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājas lapā publicētā informācija, Latvijas Iedzīvotāju reģistrā šī gada sākumā bijuši reģistrētas 38 Leas, bet gana daudz sievietēm šis izvēlēts kā otrs vārds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!