Foto: F64
Septembra sākumā Rēzeknes tiesā sāksies lietas izskatīšana par skandalozāko kautiņu pēdējo gadu laikā, kurā piedalījies arī pasaules čempions svarcelšanā un Saeimas deputāts Viktors Ščerbatihs.

2007. gada 20. oktobrī Rēzeknes viesnīcas Latgale restorānā risinājās kautiņš, kura laikā trīs cilvēki guva smagas traumas, bet divi cietušiem ar iesniegumiem vērsās policijā. Neilgi pēc tam vietējos medijos tika publiskotas informācija, ka šajā dūru vicināšanā piedalījies arī Saeimas deputāts Ščerbatihs.

Ščerbatihs Rēzeknē viesojās, lai tiktos ar uzņēmējiem un apspriestu turpmāko sadarbību, tādēļ viņš viesnīcas klubā ticies arī ar Rēzeknes gaļas kombināta vadības pārstāvi Gunti Piteronoku, kas līdz šim bija atbalstījis svarcelšanu. Iecerētā pasēdēšana gan pajukusi vietējo jauniešu kautiņa dēļ, kurā iesaistījies arī populārais svarcēlājs. Lai gan pats spēkavīrs atzinis, ka ir miermīlīgs cilvēks, redzot, ka cilvēki sit viens otru, viņš centies kauslīgos kaukāziešu izcelsmes puišus izšķirt.

Tolaik Ščerbatihs medijiem uzsvēra, ka kautiņā iesaistījes, lai aizstāvētu uzņēmēja godu, jo konfliktā iesaistītie cilvēki deputātam mēģinājuši iegalvot, ka Piteronoks "ir cūka", taču viņš esot apgalvojis, ka Piteronoks esot "cienījams biznesmenis".

Pret deputātu izmeklēšanas gaitā no cietušo puses nekādas pretenzijas netika saņemtas, bet apsūdzības par huligānismu izvirzītas četriem jauniem vīriešiem, kas tad arī stāsies tiesas priekšā, informē portāls kriminal.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!