Foto: LETA
Latvijas prezidents Andris Bērziņš (attēlā) kopš savas stāšanās amatā ne vienu reizi vien publiski radījis ļoti emocionāla cilvēka iespaidu, dažādos pasākumos nespējot valdīt asaras.

Šoreiz Bērziņš publiski apraudājies, aizvadītās nedēļas nogalē viesojoties Daugavpils novada Medumu vidusskolā - šajā mācību iestādē prezidents bija ieradies, lai ziedotu tai savu septembra mēnešalgu, bet šis apmeklējums, kā vēsta izdevums Latgales laiks, "tik ļoti saviļņoja Valsts prezidentu, ka viņš nespēja valdīt asaras".

"Arī es mācījos mazā lauku skolā un zinu, ka pamati, kas ielikti pašā sākumā, ir vissvarīgākie," uzrunā Medumu skolas audzēkņiem un darbiniekiem atzinis aizkustinātais un saviļņotais Bērziņš.

Lietišķās etiķetes eksperte Aija Strautmane sarunā ar izklaides portālu Mango atzina, ka raudāšana šāda rakstura pasākumos prezidentam ir piedodama un tas nav uzskatāms par etiķetes vai politiskā protokola pārkāpumu.

"Viņš to dara emocionāli saviļņojošos pasākumos, un cilvēkiem tas noteikti patīk, jo parāda viņa emocionālo dabu. Tiesa, pārāk bieži raudāt viņam gan nevajadzētu. Ja tas notiek vienu vai divas reizes, viss ir kārtībā, bet, ja biežāk, viņam vajadzētu pie šīs lietas pastrādāt un turpmāk tik bieži neraudāt," padomu dod Strautmane.

Mango atgādina, ka arī agrāk Bērziņš, apmeklējot dažādas mācību iestādes, salūzis un viņa acis aizmiglojušas asaras - pirmā publiskā reize, kad tauta pārliecinājās par viņa emocionālo dabu, bija prezidenta inaugurācijas dienā 8. jūlijā, kad viņš apraudājās Nītaures vidusskolā savas pirmās skolotājas uzrunas laikā.

Otrā reize, kad viņu saraudināja skolas apmeklējums, bija šī gada mācību sākumā, kad prezidenta acīs asaras parādījās, Siguldas pilsētas vidusskolā stāstot, ka Latvija ir vislabākā vieta uz pasaules, kur dzīvot.

Tiesa, asaras Bērziņš lējis ne tikai skolu vizīšu laikā - prezidenta balss trīcēja, arī uzrunājot politiski represētos 20. augustā Ikšķilē notikušajā represēto personu salidojumā (skat. video) - godinot sanākušos cilvēkus, Bērziņa balss aizlūza un viņš ieturēja īsu klusuma brīdi, lai saņemtos un uzrunu turpinātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!