Foto: Mango
Viens no populārākajiem pašmāju uzņēmējiem Jūlijs Krūmiņš (attēlā) šogad pieņēmis lēmumu pārcelties uz dzīvi Austrālijā – lai gan iesākumā viņš savu aizbraukšanu bija ieplānojis jau augusta vidū, apstākļi viņa plānos ieviesuši nelielas korekcijas un uzņēmējs uz Austrāliju dosies tikai novembra sākumā.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Krūmiņš pastāstīja, ka aizķeršanās radusies mazbērnu dēļ - uz Austrāliju uzņēmējs dosies kopā ar savu māsu, meitu, vedeklu un mazdēliem Jūliju junioru, Edgaru un Aleksandru, un dokumentu nokārtošana mazbērniem prasījusi ilgāku laiku, nekā bija plānots.

Krūmiņš pats gan jau ir paspējis aizbraukt uz Austrāliju, lai kuplajai radu saimei atrastu mājvietu - viņš uz četriem gadiem Sidnejā jūras krastā noīrējis trīsstāvīgu villu ar sešām guļamistabām, no kurām paveras skats uz Sidnejas operu.

Uzņēmējs neslēpj, ka mājas īre Sidnejā nav lēts prieks - mēnesī viņam tas izmaksās 12 tūkstošus Austrālijas dolāru, kas ir aptuveni 6000 latu. "Māja atbrīvosies 12. oktobrī, un tad turp dosies daļa ģimenes, bet pats es viņiem plānoju pievienoties novembra sākumā," nākotnes plānus ieskicē Krūmiņš.

Lai gan iesākumā, pašmāju medijiem stāstot par saviem plāniem doties uz Austrāliju, Krūmiņš savu vēlmi skaidroja ar uzņēmējdarbības uzsākšanu, tagad viņa prioritātes ir mainījušās - kungs atzīst, ka šāds lēmums pieņemts tieši mazdēlu dēļ.

Jaunākais no mazdēliem, deviņus gadus vecais Jūlijs juniors šobrīd mācās Rīgas Franču licejā, 14 gadus vecais Edgars skolojas Rīgas 2. ģimnāzijā, bet meitas dēls Aleksandrs Šveicē kādā institūtā apgūst viesnīcas menedžmenta specialitāti, tomēr tagad pieņemts lēmums, ka visi dosies uz Austrāliju, lai mācītos tur.

"Es uzskatu, ka zēniem ir jāpadzīvo tur, kur 80% bērnu nāk no pārtikušām ģimenēm. Šeit ir otrādi - aptuveni 80% bērnu nāk no trūcīgām ģimenēm. Kamēr vēl esmu dzīvs, gribu ielikt viņiem nepieciešamos pamatus tālākai dzīvei," skaidro uzņēmējs.

Skolas jau esot sarunātas, bet pēc ierašanās Austrālijā būšot nepieciešami pāris mēneši, lai jaunākie zēni apgūtu nepieciešamās angļu valodas iemaņas, tiktu novērtēta viņu atbilstība Austrālijas izglītības standartiem un noteikts, kurā klasē janvāra beigās mācības jāturpina.

Austrālijā Krūmiņš ar ģimeni plāno uzturēties trīs līdz četrus gadus. Pats uzņēmējs vasarās braukāšot uz Latviju un cer, ka arī mazdēli pēc padzīvošanas Austrālijā atgriezīsies dzimtenē.

"Es viņiem visu laiku potēju, ka bizness ir jātaisa šeit. Par mazmeitu Santu, kura šobrīd studē Spānijā, es tik drošs neesmu - viņa ir smuka meitene un jau ilgāku laiku viņai tur kanti piesitis kaut kāds vācu fon barons," smejot stāsta Krūmiņš.

Mazdēli vectētiņa plānu vērtējuši pretrunīgi - Edgars un Jūlijs lēmumu atbalstījuši, bet Aleksandrs iesākumā ļoti negribējis doties uz Austrāliju un ar vectēvu nedēļu pat neesot sarunājies, bet tagad ar likteni samierinājies.

"Man-Tess laikā mans mērķis bija nopelnīt, bet tagad mana prioritāte ir ģimene un mazbērni. Bērnus es dažādu apstākļu dēļ dabūju jau gatavus - meitai bija 15 gadi, dēlam 19. Viņu audzināšanā es nepiedalījos, bet tagad savu parādu vēlos atdot mazbērniem," atklāts ir Krūmiņš.

Galerijā: Jūlijs Krūmiņš ar ģimeni šī gada vasarā un pirms pāris gadiem, apmeklējot Jauno vilni Jūrmalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!