Foto: Publicitātes foto

No 10. līdz 24. novembrim Kentā, Lielbritānijā, norisināsies starptautiskais skaistumkonkurss Mr. World 2012, un tajā piedalīsies arī titula ”Misters Latvija 2011” ieguvējs Kaspars Romanovs no Balvu novada Tilžas pagasta (attēlā).

Šajā sakarā 7. novembrī Balvu novada muzejā notika prese konference, kurā bez Kaspara piedalījās vairāki viņa atbalstītāji, bet aģentūras Mis Latvija direktore Inta Fogele aizņemtības dēļ konferencē klātienē nepiedalījās - viņa ar klātesošajiem sazinājās virtuāli.

Konferences laikā Kaspars demonstrēja Evitas Kapteines darināto stilizēto tautastērpu, ar kuru starptautiskajā konkursā Kentā tiks pārstāvēta Latvija. Tērpa autore atzīst, ka ideja par tērpu radusies zibenīgi.

”Ieraugot latgaļu kareivja tautu tērpu kādā 6. klases vēstures grāmatā, un, vienlaikus raugoties bildē, kur Kaspars sēž uz retro motocikla, tērpa vizuālais skats nāca kā zibens no skaidrām debesīm. Šīs bildes sasaucās kopā ar Kaspara būtību - viņa vēlmi vecās lietas pārveidot par jaunām, dzīvotspējīgām un noderīgām lietām," stāsta tērpa autore.

Kā informē Balvu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste Lauma Raciborska, konferences laikā Kaspars pastāstīja par tērpa zīmju un rotu simbolisko nozīmi, kā arī izteica pateicību Balvu novada pašvaldībai par sniegto atbalstu un iespēju piedalīties konkursā Mr. World 2012.

”Paļdis! Paļdis pogosta valdei," skaidrā latgaliešu valodā teica Kaspars un aicināja piedalīties konkursa Mis un misters Balvi 2012 atlasē Balvos jau šo sestdien, 10. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!