Foto: AP/Scanpix

Amerikas vissenākais modes žurnāls Harper's Bazzar publicējis ekspertu sastādītu topu ar desmit visīpašākajām un izcilākajām blondīnēm pasaules vēsturē – tām, kuras apgāž stereotipus par blondīņu stulbumu un iedvesmo miljoniem sieviešu pārkrāsot savas cirtas.

Topa desmitajā vietā iekļauta 29 gadus vecā britu aktrise, modele un dziedātāja Aginese Deina, kura reizēm tiek dēvēta par "nākamo Keitu Mosu" un kura neskaitāmas savas paaudzes sievietes iedvesmojusi pārkrāsot matus.

Topa devītajā vietā ierindota grupas No Doubt vokāliste Gvena Stefani, tālāk seko aktrise Rīza Viterspūna, vācu supermodele Klaudija Šifere, kanādiešu aktrise un modele Pamela Andersone, britu supermodele Keita Mosa un "popmūzikas karaliene" Madonna.

Blondīņu topa trešajā vietā iekļauta pankroka ikona - amerikāņu grupas Blondie vokāliste Debora Harija, kura pati reizēm tiek dēvēta šajā vārdā par Blondiju un jau vairākas dekādes ir pazīstama ar saviem balinātajiem divtoņu matiem.

Otrajā vietā Harper's Bazzar eksperti ierindojuši leģendāro franču aktrisi Bridžitu Bardo, kura gluži tāpat kā Kartīna Denēva un Letīcija Kasta definējusi savas paaudzes Francijas sieviešu seksapīlu.

Savukārt pirmā vieta nevienu nepārsteidz - tā, protams, tikusi amerikāņu aktrisei Merilinai Monro (attēlā), kura, pēc ekspertu domām, ir pasaules blondīņu elks un etalons un kura visvairāk iedvesmojusi sievietes izbalināt savus dažādu krāsu matus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!