Aizvadītā gada 15.oktobra naktī Melnsila un Kalnciema ielas krustojumā notika divu automašīnu sadursme, kurā smagus miesasbojājumos guva vienas automašīnas vadītāja. Otrs vadītājs notikuma vietu pameta, bet pēc neilga laika tika noskaidrots, ka tas bijis hokeja komandas Rīgas Dinamo aizsargs, kanādiešu hokejists DūVijs Vestkots.

15. oktobra naktī sieviete devās uz darbu trolejbusa parkā, bet Kalnciema un Melnsila ielu krustojumā, ignorējot sarkano gaismas signālu, viņas vadītajā Volkswagen automašīnā ar lielu ātrumu ietriecās Toyota Corolla. Cieta abas automašīnas, un Volkswagen vadītāja guva miesas bojājumus. Ātro palīdzību izsauca kāds avārijas aculiecinieks, jo cietusī sieviete krūškurvja un kakla sasituma dēļ to izdarīt nevarēja.

Pēc policijas veiktās negadījuma apstākļu izmeklēšanas, kas gan vilkās vairāk nekā četrus mēnešus, Rīgas Autotransporta prokuratūra nolēma saukt Vestkotu pie kriminālatbildības, bet pēc 18 dienām prokurors Agnis Krastiņš pieņēma lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu, turklāt nodarījuma veicēju nosacīti atbrīvojot no kriminālatbildības, raksta Neatkarīgā Rīta Avīze.

Prokurora motivācija nav skaidra, jo hokejists pārkāpis virkni Satiksmes noteikumu punktu - viņš nav pievērsis uzmanību apkārtnei un tās izmaiņām, neapturējis automašīnu pirms krustojuma, kad luksoforā degusi sarkanā gaisma, kas arī izraisījis sadursmi. Būtiskākais no pārkāpumiem - negadījuma vietas pamešana un izvairīšanās no obligātās pārbaudes par atrašanos (vai neatrašanos) alkohola vai narkotisko vielu ietekmē.

Prokurora lēmumā, kas nonācis laikraksta rīcībā, norādīts, ka Vestkots sevi par vainīgu pilnībā atzinis un nožēlojot izdarīto. Tomēr turpinājumā lasāmas pavisam dīvainas lietas: "D.Westcott liecina, ka no negadījuma vietas aizgājis tādēļ, ka pēc avārijas viņam sāpējusi un reibusi galva, sievai sāpējis vēders. Westcott šajā naktī griezies pie komandas ārsta. Bez tam nevienu personu, kura būtu redzami cietusi, nav redzējis. Arī valodas barjera traucējusi komunicēties. Viņa mītnes zemē Kanādā pēc negadījuma visus jautājumus risina apdrošināšanas kompānija."

Cietušās advokāts Aloizs Vaznis atzinis, ka prokurora lēmumu noteikti pārsūdzēs. "Mēs nebūt nealkstam pēc kāda asinīm, būtiskākais, lai Latvijā tomēr nebūtu tā, ka savu personisko īpašību, ieņemamā amata vai popularitātes pakāpes dēļ daži, Orvela vārdiem sakot, būtu vienlīdzīgāki par pārējiem," norādīja advokāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!