Foto: Mango

Viens no populārākajiem pašmāju basketbolistiem, NBA kluba Goldensteitas Warriors spēlētājs Andris Biedriņš (attēlā) šobrīd uzturas Latvijā – tā kā NBA lokauta dēļ viņš ASV atgriezties tuvākajā laikā nevarēs, sportists trenējas individuāli, bet lielāko daļu sava laika velta dēliņa audzināšanai.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Biedriņš pastāstīja, ka NBA lokauta laikā, kas sākās 1. jūlijā, jo klubu īpašnieki un Spēlētāju asociācija nespēja parakstīt jauno kolektīvo vienošanos, viņš pagaidām neko neuzsāks.

"Pagaidām neko nedarīšu - trenēšos individuāli un nekur citur nespēlēšu," atzina sportists. Viņš arī noraidīja šonedēļ atsevišķos pašmāju medijos izskanējušās runas, ka lokauta laikā viņš varētu pievienoties VEF komandai. "Tā gluži nebūs. Par šo lietu es pats esmu vairāk dzirdējis, nekā patiesībā ir," skaidroja Biedriņš.

Uz jautājumu, vai lokauts, kura laikā NBA spēlētāji nesaņem atalgojumu, neiecirtīs nopietnu robu Biedriņa finansēs, populārais sportists, kurš pērn iekļuva pašmāju ietekmīgāko miljonāru sarakstā, atbildēja noliedzoši.

"Es dzīvoju saprātīgi un pagaidām par to es īpaši neuztraucos. Un nebūs jau tā, ka es visu gadu nespēlēšu - pagaidīšu līdz rudenim, novembrim, paskatīšos, kas notiks Amerikā. Ja tur nekas nemainīsies, domāju, ka droši vien tajā brīdī Eiropā meklēšu kādu klubu. Domāju, ka pāris mēnešus uzspēlēšu," nākotnes plānus ieskicē Biedriņš.

Vasaru sportists kopā ar savu ģimeni - mīļoto meiteni Madaru Grīnbergu un aprīlī dzimušo dēlēnu Emīlu - pavadījis Latvijā. Viņš ne tikai atpūties, bet arī gatavojies un trenējies jaunajai sezonai, tomēr daudz laika puisim prasījusi arī dēla audzināšana.

Biedriņš neslēpj, ka mazuļa ienākšana viņa dzīvē, ir veikusi nopietnas korekcijas un mainījusi gan viņu pašu, gan viņa skatījumu uz dzīvi.

"Manus nākotnes plānus profesionālajā ziņā dēls nav mainījis, bet ikdienu un sadzīvi viņš noteikti ir mainījis. Ļoti pozitīvā ziņā, un par to man ir liels prieks. Es esmu ļoti laimīgs cilvēks. Dēls mani viennozīmīgi ir padarījis par labāku cilvēku," smaidot atzīst Biedriņš.

Lai gan šur tur Madara tiek dēvēta par Biedriņa sievu, pats sportists atklāj, ka pagaidām abi jaunieši precējušies nav.

"Oficiāli mēs neesam salaulājušies. Mēs esam saderinājušies un kaut kad tuvākajos gados plānojam apprecēties. Mums noteikti būs arī vēl bērni. Gribas meitiņu, lai būtu vismaz no katra pa vienam," sirsnīgi smejas Biedriņš.

Biedriņa un Grīnbergas pirmdzimtajam augusta sākumā apritēja četri mēneši - mazais par basketbola bumbu pagaidām vēl interesi neizrādot, bet sportists arī neplāno savai atvasei basketbolista karjeru. "Īpaši nespiedīšu viņu basketbolā - kas gribēs, tas būs. Nebūs tā, ka mēģināšu virzīt tikai basketbolā. Ko pats izdomās, tas būs," smaidot stāsta Biedriņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!