Foto: Reuters/Scanpix
Holivudas aktieru pāris Keitija Holmsa un Toms Krūzs (attēlā) nolēmuši šķirties. Turklāt šī soļa ierosinātāja bijusi Holmsa, kura nevēlas, lai abu meita augtu daudzu kritizētās scientoloģijas mācības ietekmē.

Viņu meita Suri šobrīd ir sešus gadus veca, un šajā vecumā scientologi sāk ievadīt bērnus savā reliģijā.

Keitija baidās, ka meita varētu pārāk cieši saistīties ar šo mācību, jo viņa pati nekad nav bijusi pārāk uzticīga sava vīra pārliecības sekotāja, vēsta resurss TMZ.

Holmsas un Krūza laulība ilga vairāk nekā piecus gadus, kuru laikā Keitija cienījusi vīra uzskatus, bet bērna audzināšana, viņasprāt, ir pārāk svarīgs jautājums, lai uzticētos mācībai, par kuru pašai nav pārliecības.

Trīsdesmit trīs gadus vecā aktrise šķiršanās pieteikumu iesniegusi Ņujorkā, jo cer, ka tur drīzāk varēs iegūt vienpersonisku aizbildnību pār meitu. 

Iesniegumā teikts, ka viņa kā māte nevēlas, lai 49 gadus vecais Krūzs kontrolētu jautājumus, kas attiecas uz Suri reliģisko audzināšanu.

Kā vēsta ārvalstu prese, Holmsa nevēlas lielu šķiršanās kompensāciju, jo bija labi pelnoša aktrise jau pirms laulībām un pāris bija noslēdzis laulību līgumu.

Šobrīd Holmsa ir apmetusies pāra Ņujorkas dzīvoklī, kuru Krūzs norakstījis uz viņas vārda.

Žurnālisti ievērojuši, ka Krūza neveiksmīgais skaitlis, šķiet, ir 33 – visas trīs viņa iepriekšējās sievas pieprasījušas šķiršanos, kad bija sasniegušas šo vecumu.

Mimi Rodžersa, Nikola Kidmena un Keitija Holmsa visas bija pārkāpušas 30 gadu slieksni, kad viņu attiecības ar Krūzu sāka pasliktināties.

Bijuši mēģinājumi šo skaitli kaut kā saistīt ar Krūza reliģisko pārliecību. Noskaidrots, ka pirmā Scientoloģijas baznīca nodibināta Fīniksā Arzonā uz 33. paralēles.

Numeroloģijā skaitlis 33 atbilst augstākajam skolotājam, kuru simbolizē erceņģelis Mihaēls. Šo skaitli asociē ar dziedināšanu ar mīlestības spēka palīdzību. Cilvēki, kuru dzīves ceļa skaitlis ir 33, ir absolūti nesavtīgi un sniedz beznosacījumu mīlestību.

Neskatoties uz pozitīvajām norādēm, Scientoloģijas baznīca Holmsas un Krūza šķiršanos neakceptēs, jo tā ir pretrunā šīs mācības doktrīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!