Foto: DELFI

Piektdien, 8. februārī, koncertzālē Palladium un LTV1 tiešraidē tika noskaidroti pirmie seši Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases izpildītāji, kuri 16. februārī tiksies Ventspilī Dziesmas 2013 finālā.

Pirmajā pusfinālā par žūrijas un skatītāju simpātijām cīnījās 12 dziesmas un izpildītāji - LieneCandy ar kompozīciju Higher and Higher, grupa Pieneņu vīns ar vienu no savām pusfinālos iekļuvušajām dziesmām Better Than You, Ivo Grīsniņš-Grīslis ar dziesmu Give Me a Try, kā arī nigērietis Dominiks Okolue ar dziesmu Good Woman.

Tāpat piektdienas vakarā uz skatuves kāpa viena no šī gada nacionālās atlases favorītēm Samanta Tīna ar kompozīciju I Need a Hero, grupa Headline ar dziesmu Love, Liene Matveja un Baiba Reine ar dziesmu Love Responder, kā arī par "tviterdziesmu" dēvētā Jāņa Poļa jeb Jeremy radītā kompozīcija Never Let Me Go, ko izpildīja Olafs Bergmanis un The Random People.

Pirmajā pusfinālā cīnījās arī šovā Okartes skatuve plašāku atpazīstamību guvusī Antra Stafecka ar dziesmu When You Are With Me, ko papildināja jutekliska deja, un viņas kolēģe Sabīne Berezina ar enerģisko kompozīciju Upside Down, kā arī dziedātāja Fox Lima ar dziesmu Tirpini un grupa PeR ar dziesmu Sad Trumpet.

Šogad abu pusfināla, kā arī fināla vadīšana uzticēta jaunajiem aktieriem - Valmieras teātra pārstāvim Mārtiņam Meieram, kura vadīšanas stilas un frizūra piektdienas vakarā kļuva par vienu no apspriestākajiem tematiem sociālajos tīklos, un Nacionālā teātra aktrisēm Madarai Botmanei un Antai Aizupei.

Pirmā pusfināla laikā arī tika atklāts šī gada nacionālās atlases žūrijas sastāvs - iesniegtās dziesmas un pusfināla kompozīcijas vērtēja LTV pārstāve Ieva Rozentāle, portāla Draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks, producente Aija Strazdiņa, dziedātāja Aija Vītoliņa jeb Amber, grupas Labvēlīgais tips mūziķis Ģirts Lūsis, žurnālists Jegors Jerohomovičs, beļģu dziedātāja Lara Bellerose, mūziķis Kārlis Auzāns un citi eksperti.

Apkopojot skatītāju un žūrijas balsojumu, tika noskaidrots, ka 16. februārī Dziesma 2013 finālā cīņu turpinās Samanta Tīna, Antra Stafecka, Sabīne Berezina, LieneCandy, grupas PeR puiši, kuri gan lielākas cerības bija likuši uz otrajā pusfinālā iekļuvušo dziesmu Here We Go, kā arī grupa Headline ar Lauri Busuli priekšgalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!