Foto: Privātais arhīvs

Svētdien, 15. jūlijā, Baltkrievijas pilsētā Vitebskā noslēdzās prestižais starptautiskais konkurss Slāvu bazārs, kurā Latvijas pārstāve Samanta Tīna (attēlā pa kreisi) ieguva pirmo vietu.

DELFI Izklaidi no Vitebskas neilgi pēc konkursa noslēguma informēja dziedātājas menedžeris Juris Millers, šī ir pirmā reize, kad Latvijas pārstāvis šajā konkursā, kas notiek jau divdesmit vienu gadu, saņem tik augstu vērtējumu un ieņem pirmo vietu.

Pirmajā konkursa dienā Samanta Tīna dalīja pirmo vietu ar Maķedonijas pārstāvi - abi saņēma 93 punktus. Otrajā dienā Maķedonijas dziedātājs tika novērtēts ar 106 punktiem, bet Samanta no žūrijas saņēma 104 punktus - saskaņā ar konkursa nolikumu tas nozīmē, ka maķedonietim tiek Grand Prix, bet Samanta ierindojusies pirmajā vietā un saņems 9000 dolāru lielu balvu.

"Ja godīgi, pati nespēju noticēt. Visu dienu biju nenormāli uztraukusies. Dziesma, ko biju izvēlējusies izpildīt, bija kā uz naža asmens un Latvijā skeptiski skatījās uz manu izvēli," stāsta dziedātāja, kura otrajā konkursa dienā izpildīja kmpozīciju Par tālo dzimteni, ko daudzi atceras kā kinofilmas 17 pavasara mirkļi tituldziesmu.

"Pirmo reizi dziedāju kopā ar orķestri. Tas bija profesionālāks par profesionālu un deva aizsardzības sajūta aiz muguras," emocijās pēc uzvaras dalās Samanta.

Latvijā viņa atgriezīsies jau nedēļas sākumā, bet trešdien Samantai ieplānota pieņemšana pie Rīgas mēra Nila Ušakva, kurš, uzzinājis par sasniegumiem, nekavējoties viņu aicinājis viesos uz Rīgas domi.

Galerijā: ieskats Samantas Tīnas braucienā uz Baltkrieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!