Foto: DELFI

Sestdienas, 13. oktobra, vakarā Rīgas bārā Maska bija paredzēts skaists dziedātājas Ineses Saulītes jeb Kombuļu Ineses koncerts par prieku daudzajiem viņas Rīgas faniem. Diemžēl uzstāšanos izbojāja mūziķis Sandis Kiops, kurš ballītes karstumā iebrāzās bārā un neaicināts metās uz skatuves, puspilks dziedot Pīlādžogu. Situāciju kaut nedaudz glābis Andris Kivičs, kurš ieradies vēlāk.

”Koncerts bija paredzēts nopietnai publikai - bija uzklāti galdi, sapulcējušies cilvēki gados un solīdi jaunieši. Kad mēģinājumā nodziedāju pirmo dziesmu, bāra vadītājs bija patīkami pārsteigts, ka es, izrādās, pat māku dziedāt un būs ne tikai šovs, bet arī laba mūzika.

Vakars sākās daudzsološi," sarunā ar DELFI Izklaidi sestdienas notikumus atceras Priekulē dzīvojošā māksliniece, kuras koncertu Rīgā tik ilgi bija gaidījuši daudzi galvaspilsētas iemītnieki. Tajā brīdī vēl nekas neliecināja par to, ka pēc stundas koncerts izvērtīsies par īstu katastrofu.

”Pēc stundas negaidīti bārā ievēlās Kiops ar diviem puišiem, galīgi pārdzēries. Viņš pilnībā nekontrolēja, ko pats dara - Kiops neviena neaicināts izlēca uz skatuves man priekšā, un sāka tāpat bez mikrofona nebalsī bļaut savu Pīlādžogu un spārdīties. It kā ar to nepietiktu, viņš izģērbās un sāka grābstīties gar mani," rūgtuma pilnā balsī stāsta Inese.

Māksliniece, redzot Kiopa perversijas, kritusi izmisumā un visiem spēkiem mēģinājusi turēties viņam pretī, jo sapratusi, ka Kiopa uznāciens var traumēt gan skatītājus, kuru vidū bijuši arī bērni, jo koncerts notika pēcpusdienā, gan šādas perversijas viņai kā saderinātai sievietei nudien nepiederas. Taču Kiops nav bijis valdāms.

”Viņš pliks līda man starp kājām un uz skatuves grābstījās sev gar olām. Kiopam līdzi bija divi džeki, pie kuriem viņš līda bučoties! Sapratu, ka Kiops nav kontrolējams, un kritu izmisumā - zālē sēdēja nopietni cilvēki, bet uz skatuves plosījās debils puspliku džeku bars, neļaujot man uzstāties. Situācija bija izgājusi ārpus jebkādiem rāmjiem," stāsta dziedātāja.

Fani, par laimi, sapratuši, ka Kiopa uznāciens nav pa prātam arī pašai Inesei, un ar saviem saucieniem uzmundrinājuši Inesi, izsvilpjot Kiopu un viņa jociņus. Piedzērušais mūziķis pat esot jaucies pa vidu, kad fani gribējuši nofotografēties ar Inesi, bļaujot, lai bildē viņu.

Uz koncerta beigām Maskā negaidīti ieradies vēl kāds spilgts Latvijas šovbiznesa pārstāvis - mūziķis Andris Kivičs ar sievu. Tiesa, viņa ierašanās atšķirībā no Kiopa uznāciena Inesi pārsteigusi patīkamā nozīmē un kaut nedaudz glābusi vakaru.

”Kiviču satiku pirmo reizi, kaut gan jau sen man patīk kā viņa mūzika, tā personība. Kivičs pārsteidz ar savu draudzīgumu un atvērtību - parunājāmies, un viņš smaidot atzina, ka sajūta tāda, ka visu mūžu jau esam bijuši pazīstami.

Kivičs mani uzmundrināja, iedrošināja neklausīties visos, kuri runā par mani sliktu. Beigās viņš pat uzkāpa uz krēsla un nodziedāja vienu savu dziesmu - tas bija patiesi skaisti," koncerta patīkamos brīžus atceras Inese.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!