Foto: DELFI

Radio 101 klausītāji pamanījuši, ka no ētera pazuduši programmas Ausīs rīts veidotāji - Eduards Švāns (attēlā), Zane Peneze un Gustavs Terzens, bet viņu vietā no rītiem dzirdams Toms Grēviņš.

Izskanējušas baumas par to, ka radio darbinieki jau vairākus mēnešus nesaņemot algas, tāpēc šādā veidā izsaka protestu, taču pašām radio personībām sniegt komentārus šajā sakarā ir aizliegts.

"Es negribētu komentēt to, kas, iespējams, ir, iespējams, nav baumas. Mēs, Ausīs rīts komanda, jau pusotru gadu močījam, ceļoties piecos no rīta. Tagad esam aizgājuši pagozēties saulītē - visi uz laiku esam bezalgas atvaļinājumā," portālam DELFI Izklaide skaidro Švāns.

Viņš atklāj, ka drīzumā trijotne atkal atgriezīsies radio, taču liek manīt, ka zināma neapmierinātība viņos tomēr sēž.

"Neesam saplēsuši darba līgumus un nevienam sejā iemetuši, lai arī, iespējams, dažs labs būtu to pelnījis. Es gribēšu redzēt, kas notiks ar Tomu Grēviņu šajā laikā, kad viņš pēc nakts diskotēku spēlēšanas celsies piecos, lai septiņos vadītu rīta programmu," par kolēģi nobažījies Švāns.

To, ka trijotnei uz laiku iedots bezalgas atvaļinājums, apstiprina arī Terzens, taču no sīkākiem komentāriem par radiostacijas iespējamām naudas grūtībām viņš atturas.

Arī Grēviņš, kurš pašlaik Radio 101 raujas "melnu muti", aizvietojot arī kolēģus, DELFI Izklaidei apliecina, ka pagaidām tiek ar visu galā, un atklāj, ka par situāciju, kas izveidojusies radio, runāt viņam nav ļauts - to varot izskaidrot producents Māris Žigats.

Tomēr Žigats noliedz baumas par to, ka Radio 101 darbība ir apdraudēta finansiālu problēmu dēļ. "Rīta programmas vadītāji atpūšas - tagad jau visādas pavasara slimības, bet viss būs kārtībā. Viņiem jāsakopo spēki pavasarim un vasarai, jo laikā, kad citi atpūtīsies un brauks uz festivāliem, mēs strādāsim - tāda ir radio specifika. Atpūtu viņi izbauda tagad," skaidro Žigats.

Uz jautājumu, kāpēc visa trijotne atpūtā devusies vienlaicīgi, kā dēļ īpaši intensīvā režīmā nu jāstrādā Grēviņam, Žigats atbild ar skaidrojumu, ka visa Ausīs rīts kompānija esot nedaudz apslimusi, bet to, kāpēc trijotne atrodas bezalgas atvaļinājumā nevis uz slimības lapām vai oficiāli apmaksātā atpūtā, atturas komentēt, saucot par radiostacijas iekšējo lietu.

Žigats apgalvo, ka viss esot labi un Švāns, Peneze un Terzens klausītājus jau drīzumā atkal priecēs raidījumā Ausīs rīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!