Grupas PeR puiši nupat atgriezušies no Maskavas, kur snieguši savu visu laiku grandiozāko uzstāšanos, kāpjot uz vienas skatuves ar lielākajiem krievu mūzikas grandiem. Koncertēt Krievijas populārajā Jaungada šovā Песенка года PeR uzaicinājis ietekmīgais Krievijas režisors Aleksandrs Revzins.

"Mums vēl tagad ir grūti aptvert to, kas ar mums noticis - tas bija lielākais pasākums, kurā jebkad esam uzstājušies. Bez mums koncertā piedalījās, piemēram, Josifs Kobzons, Sergejs Lazarevs, Valērijs Ļeontjevs un citas krievu megazvaigznes.

Ja Latvijas slavenības par īstām slavenībām nosaukt ir grūti, šie mākslinieki patiešām ir zvaigznes," ar izklaides portālu Mango emocijās dalās PeR pārstāvis Rafs Eilands.

Viņš atklāj, ka krievu mūzikas grandi PeR uztvēruši kā savējos un visi kopā atpūtušies aizkulisēs. "Ja pats Revzins tevi pieņem bariņā, visiem pret tevi ir respekts. Un tā kā mūs viņš īpaši uzaicināja, visi mūs uzreiz pieņēma kā līdzīgus - stāstījām viens otram jociņus par mūziku un draudzīgi runājāmies," stāsta mūziķis.

Mūsu puiši uzstājušies kopā ar krievu megazvaigznēm Jukebox, un koncerts Lužņiku arēnā bijis pilnībā izpārdots, bija pat salikti papildus soli skatītājiem.

"Tā kā tas ir Jaungada šovs, speciāli izpildījām dziesmu par vasaru deju stilā ar dabstepa elementiem. Zālē daudzus jauniešus paķēra tieši bītbokss un dabsteps, dzirdējām, kā jaunieši zālē priecājas, kliedzot "Afigena!".

Viņiem tas pašlaik ir topā. Kad nokāpām no skatuves, visas lielās krievu zvaigznes mūs slavēja un sauca par malačiem. Tās bija kolosālas pozitīvas emocijas," sajūsmā jaunais mākslinieks.

Latvijā PeR uzstāšanos un šovu Песенка года varēs vērot telekanālā RTR Planēta pareizticīgo Ziemassvētku laikā.

"Krievijā šim šovam ir ļoti augsti reitingi. Tas ir vēl skatītāks kā Jaunais Vilnis," zina stāstīt mūziķis. Nedaudzos brīvos brīžus PeR izmantojuši pilsētas apskatei un pabijuši arī Sarkanajā laukumā. Pašlaik Maskavā notiekošie nemieri mūsu puišus gan nav skāruši.

"Vienīgi vienu vakaru, kad gribējām nopirkt aliņu, rajons bija slēgts un alkoholu nopirkt nevarēja, ko skaidroja ar pārāk agresīviem hokeja faniem. Žēl, jo tā gribējās aliņu, bet palikām bešā," stāsta Ralfs. Puisis cer, ka PeR sadarbība ar kaimiņvalsts ietekmīgo režisoru Revzinu nebeigsies.

"Viņš nav no tiem, kurš kaļ tālākas sadarbības plānus - viņam mūziķi vai nu patīk vai nepatīk. Un mums viņš saka, ka mēs viņam patīkam," priecājas mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!