Foto: DELFI

Sestdien, 26. janvārī, Ventspils Olimpiskajā centrā noslēdzās Latvijas Radio 2 pop un roka dziesmu aptauja Muzikālā banka, un par aizvadītā gada vērtīgāko dziesmu tika atzīta Dona (attēlā) dziesma Signāls.

Lielajā finālā par klausītāju simpātijām cīnījās 15 kompozīcijas - grupas Borowa MC latgaliski izpildītā dziesma Aizlaid pa viejam, Intara Busuļa jestrais Bēbīšu maršs, Bermudu divstūra dziesma Disco, Aijas Andrejevas izpildītā kompozīcija DNS un uzmundrinošā Sabīnes Berezinas un Rassell dziesma Dzīvo brīvi.

Tāpat par aizvadītā gada vērtīgākās dziesmas titulu cīnījās grupa Astro'n'out ar dziesmu Esi man klāt, Tumsa ar kompozīciju Kad pilsēta guļ, Lady's Sweet un PeR ar dziesmu Ne silts, ne auksts, Antra Stafecka ar savu lielāko hitu Vētra nāk un LieneCandy ar Ziedu.

Aizvadītajā gadā klausītāji novērtējuši arī dziedātāja Dona atgriešanās dziesmu Signāls, Okartes skatuves uzvarētāja Mārtiņa Ruska kompozīciju Mēs nepagursim, Fēliksa Ķiģeļa dziesmu Sapņu pils, Otra puses dziesmu Uguns ledus un grupas Prāta vētra kompozīciju Vēl viena klusā daba, kas bija vienīgā, ko fināla koncerta skatītāji nevarēja baudīt pašu mākslinieku izpildījumā.  

Ar īpaši ceremonijai gatavotiem priekšnesumiem koncertu papildināja Muzikālās bankas eksperti Raimonds Tiguls, Ints Teterovskis, Marts Kristians Kalniņš, Guntis Veits, Artis Gāga, Elīna Šimkus, kura uzstājās kopā ar pasākuma vadītāju Andri Ērgli, Laima Jansone un Kristaps Krievkalns.

Pēc skanīgajiem un krāšņajiem priekšnesumiem tika paziņoti klausītāju un žūrijas kopvērtējuma rezultāti - par aizvadītā gada vērtīgāko dziesmu kļuva Dona izpildītā dziesma Signāls.

LieneCandy ar dziesmu Zieds palika 15. vietā, 14. vietā - Aija Andrejeva ar DNS, 13. vietu ieguva Fēlikss Ķiģelis, viņam sekoja Mārtiņš Ruskis ar Mēs nepagūsim, 11. vietā iekļuva Borowa MC.

Pirmo desmitnieku atklāja Tumsa ar Kad pilsēta guļ, 9. vietā - Otra puse, viņiem sekoja Astro'n'out ar Esi man klāt, kas žūrijas balsojumā bija ieguvuši otro vietu, septītie palika PeR un Lady's Sweet, sestajā vietā - Berezina un Rassell ar Dzīvo brīvi. 

Piektajā vietā ierindojās Intars Busulis ar Bēbīšu maršu, ceturtajā vietā iekļuva Bermudu divstūris,  trešajā vietā palika Prāta vētra, bet otrajā vietā ierindojās Antra Stafecka ar dziesmu Vētra nāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!