Foto: DELFI
Latvijas popmūzikas nozīmīgāko gada notikumu – Mūzikas ierakstu Gada balvas ceremoniju – apmeklēja arī dziedātāja LieneCandy (attēlā), kura pēc balvas par labāko deju mūzikas dziesmu bija ieradusies taisnā ceļā no Amerikas.

Sarunā ar DELFI Izklaide Liene pastāstīja, ka Latvijā būs vismaz līdz aprīlim, bet tālākie plāni pagaidām ir neskaidri. Stāstot par muzikālajiem sasniegumiem ASV, dziedātāja neslēpj, ka pagaidām viss ir tikai sagatavošanās procesā.

"Šobrīd viss ieguldās tajā darbiņā. Tas taču ir skaidrs, ka jāiegulda enerģija, darbs un laiks, lai viss ritētu labi. Rakstos studijā, maksāju un izgudroju - studijā tas ir radīšanas process," smejoties stāsta LieneCandy un neslēpj, ka izklaidēm tālajā zemē laika neatliek.

"Nav jau baigi daudz laika tur tā vienkārši dzīvot - es braucu uz turieni strādāt, nevis lieki tērēties, piemēram, ēšanai vai drēbēm. Protams, es ēdu, bet atpūtai lieki laiku netērēju, jo es tur neesmu bez vajadzības," skaidro Liene.

"Latvijā es pelnu naudu, lai apmaksātu visus nepieciešamos tēriņus gan sev, gan bērnam, un man ir jānopelna tik daudz, lai varētu arī aizbraukt uz Ameriku," stāsta dziedātāja, kura martā plāno izdot savu otro Eiropas singlu.

Pagaidām viņa ASV ar mūziku nepelnot, jo gūt peļņu nav iespējams tik īsā laikā, bet dziedātāja ir pārliecināta, ka viss, kas palīdz īstenot senu sapni, ir tā vērts. Tiesa, dzīvot starp divām valstīm viegli neesot.

"Vakar atlidoju, un nav tā, ka būtu baigi daudz spēka. Visiem liekas, ko es tur tēloju no sevīm, nu brauc vai nebrauc atpakaļ. Cilvēki ir kaut kādi ļauni. Viņi nesaprot, ka es to daru sev, nevis citiem.

Bērnībā man bija šis sapnis, un es pieķeros pie maliņas un skribinos augšup. Es daru visu no saviem sirds dziļumiem par 150%, lai piepildītu savus sapņus. Vienmēr būs kāds, kam tas nepatiks," pārliecinājusies Liene, kuru otrdien saņemtā balva par dziesmu Tev miera nav ļoti iepriecinājusi.

"Jā, par šo balvu man ir liels prieks. Man Latvijā fanu nav daudz, bet, tie, kuri man ir, tie arī klausās manu mūziku. Martā izdošu singlu Nakts, un līdz oktobrim domāju izdot albumu. Man ir plāni arī maniem Latvijas atbalstītājiem un faniņiem.

Nevaru tā pateikt - viss, izsperiet mani ar kāju no Latvijas ārā un negaidiet atpakaļ. Tas būtu skarbi. Mēģinu strādāt uz abām pusītēm," stāsta Liene.

"Ja man viss sanāks Amerikā, tad jau visiem būs labi. Es jau neesmu cilvēks, kurš savējos aizmirst. Tāpat palīdzēšu ar atbalstu mūziķiem, bērniem," sola dziedātāja, kura jau iemācījusies samierināties, ka jebkurā gadījumā būs kāds, kas "mēģinās izvilkt ārā žulti". To apliecinājusi arī ironizēšana par viņas angļu valodas prasmēm.

"Nekad mūžā neesmu mācījusies angļu valodu. Es tiešām rakstu sūdīgi. Es rakstu, kā runāju. Smieklīgi, ka cilvēki baigi par to iecepjas. Ja es uzrakstu smieklīgi, cilvēki var pasmieties, nevis uztvert, ka tas ir kaut kas ārprātīgs. Cilvēkiem patīk baigi iedziļināties negatīvismā. Vajag dzīvot vieglāk un nepieķerties sīkumiem," padomus dod Liene.

"Cilvēki ASV dzīvo daudz vieglāk un pozitīvāk. Viņiem ir iemācīts arī tāds viltus pozitīvisms, bet man tas ļoti patīk. Ja es ieeju veikalā, mani neinteresē, ar kuru kāju pārdevējs izkāpis no gultas. Ja tu strādā sabiedriskā vietā, tev ir jāsmaida. Tad arī man pašai smaidiņš nāk ārā," stāsta dziedātāja.

"Latvijā liekas, ka cilvēki strādā tāpēc, ka ir jāstrādā. Jebkurā sfērā ir jāatrod kaut kas pozitīvs, lai ir prieks dzīvot. Ja nav prieka dzīvot, tad labāk nedzīvot," rezumē dziedātāja. 

Galerijā: LieneCandy Latvijas Nacionālajā operā notikušajā Mūzikas ierakstu Gada balvas pasniegšanas ceremonijā un tās ballītē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!