Foto: Privātais arhīvs

Šonedēļ beidzot tika atklāti visi izpildītāji, kuri februārī cīnīsies par tiesībām doties uz Malmi, lai pārstāvētu Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā, un starp viņiem ir arī tumšādainais mūziķis Dominiks Okolue (attēlā), kura dzimtene ir Nigērija.

"Latvijā esmu jau desmit gadus. Savā dzimtenē studēju filoloģiju un studentu apmaiņas programmas ietvaros tiku nosūtīts praksē uz kādu Novosibirskas bibliotēku. Pēc pusgada saņēmu piedāvājumu no AIESEC Latvijā strādāt par skolotāju," par savu ceļu līdz dzīvei Latvijā sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Dominiks.

Iesākumā viņš mācījis angļu valodu bērniem Majoru pamatskolā, bet pašlaik viņš darbojas kā uzņēmējs valodu mācību un tulkošanas sfērā, ieguvis juridiskās tulkošanas maģistra grādu Ventspils augstskolā un izveidojis ģimeni, kurā aug meita un dēls.

"Latviešu valodu es iemācījos viena gada laikā, taču jāpiebilst, ka valodas ir mans hobijs un man piemīt īpaša dāvana ātri apgūt valodas," stāsta vīrietis, precizējot, ka šobrīd viņš pārvalda septiņas valodas.

Paralēli darbam tulkošanas jomā viņš aizrāvies arī ar mūziku - viņa pirmais singls Let the Fire iznācis jau 2009. gadā, bet pērnā gada beigās viņš ar skatuves vārdu Dominion man laidis klajā albumu One Gram of Happiness. Šajā albumā iekļauta arī viņa Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālā iekļuvusī dziesma Good Woman.

"Dalība Eirovīzijā ir veids, kā padarīt sevi pazīstamāku plašākai publikai, un domāju, ka mana dziesma brīnišķīgi iederas Eirovīzijas kontekstā," stāsta Good Woman autors, kura dziesmu līdz ar citām pusfināla kompozīcijām iespējams noklausīties šeit.

Viņš skaidro, ka dziesmas pamatideja ir atgādināt, cik vērtīgs katram ir viņa vienīgais un īstais mīļotais cilvēki - tā esot kā slavas dziesma katra vīrieša izredzētajai.

"Domāju, ka dziesma ir atbilstoša šī gada atlases devīzei Piecel kājās Eiropu!, jo tā piedāvā kaut ko jaunu un nebijuši, regeja ritmus, lipīgu melodiju, dziļu saturu un izraisa pozitīvas emocijas, un liek mums dejot," skaidro Dominiks.

Uz Dziesmas 2013 skatuves viņš kāps kopā ar divām bekvokālistēm - Lauru Railu, ko televīzijas skatītāji iepazina šovā Okartes skatuve, un Lauru Zommeri, kā arī bītbokseri Matīsu Dravnieku.

Populārais žurnālists un kādreizējais Eirovīzijas komentētājs Kārlis Streips DELFI Izklaidei pastāstīja, ka pusfinālos iekļuvušās dziesmas viņš vēl nav noklausījies, tāpēc vērtēt tās pagaidām nevar, bet tas, ka Latvija uz Eirovīziju varētu sūtīt tumšādainu cilvēku no Nigērijas, Streipam šķiet "inčīgi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!