Foto: DELFI

Kamēr puse Latvijas, Lietuvas un Igaunijas lej asariņas, skatoties dziedātāja Laura Reinika emocionālo klipu dziesmas Sirds sadeg neparasti jaunajai versijai, video tajā apspēlētās tematikas – ar vēzi neārstējami slimas meitenes - dēļ saniknojis citu mūziķi – Andri Kiviču (attēlā).

"Pasaulē cilvēki mirst no Hodžkina limfomas. Tā ir drausmīga nāve, to izmantot pop klipā, lai vairotu savu popularitāti un pelnītu, ir nepareizi," savā sašutumā par Reinka veikumu ar portāla Twitter sekotājiem dalās Kivičs. Viņš zina, ko runā, jo paša pirmā sieva sportiste Ilze Ieviņa savulaik izcīnījusi nopietnu cīņu ar šo ļauno slimību.

"Es šādam stāstam, kā ir klipā, esmu gājis cauri dzīvē, bet tas cilvēks palika dzīvs. Es domāju, ka Linezerā cilvēki ir šokā. Tie, kas strādā nodaļā, kur ārstē vēzi. Uzfilmēts ļoti labi un profesionāli, bet tēma, piedodiet.

Un ieteikt popmūzikas video par vēzi ar vārdiem Enjoy!!! ir nākošais līmenis. Bet tas ir tikai un vienīgi subjektīvs viedoklis, esmu bijis tam klāt, tas ir murgs, ko nenovēlu nevienam," savu uzskatu par Reinika jauno veikumu pauž Kivičs.

Sirdi plosošais videoklips jau paspējis saraudināt vai pusi Baltijas - Reiniks tajā atveido puisi, kura meitene lēnām mirst no vēža. Video autore ir pieredzes bagātā mūzikas video veidotāja Aija Strazdiņa, un Kivičs nesaprot, ko māksliniece ar šo stāstu vēlējusies pateikt.

"Kāds bija klipa idejas mesidžs? Par bildi neiet runa. Vienā teikumā mesidžu var uzrakstīt," Strazdiņai jautā Kivičs. Pašus "vaininiekus" gan Kiviča satraukums īpaši neinteresē - Strazdiņa un Reiniks diskusijā ar mūziķi neielaižas, vien sociālajā portālā izsaka pateicību faniem, no kuriem saņēmuši neskaitāmus pozitīvas atzinības vārdus video sakarā - daudzi piekrīt, ka šis ir pirmais pašmāju mūzikas klips, kuram ir kaut kāda jēga.

Tiesa, arī Kivičam pašam smagu veselības problēmu apspēlēšana mūzikā nav sveša lieta. Pirms nepilniem četriem gadiem mūziķis izraisīja plašas diskusijas, kopā ar toreizējo sievu Elīnu šovā Zvaigžņu lietus izpildot grupas Jumprava dziesmu Šeit, lejā, paši ģērbti trako kreklos un atveidojot psihiatriskās slimnīcas pacientus.

Toreiz par Kiviču pāra priekšnesumu īpašā šokā bija aktrise un žūrijas pārstāve Ausma Kantāne, spriežot, ka ar tik nopietnu tēmu nedrīkst rotaļāties, bet Kivičs šajā sakarā pārmeta viņai aprobežotību.

"Mums pārmet, ka mēs ņirgājāmies par invalīdiem, par garīgi slimiem cilvēkiem. Esmu vairākas reizes uzstājies slimnīcās. Ausma Kantāne, Pans Kleksis un pārējie žūrijas pārstāvji ne reizi mūžā nav bijuši psihiatriskajā slimnīcā un nav snieguši nevienu koncertu un kontaktējušies ar slimnīcas pacientiem. Esmu bieži tur bijis un runājies ar tiem cilvēkiem, kas ir tādi paši kā mēs, varbūt mazliet savādāki. Taču tas drausmīgais snobisms: "Ārprāts, kā var ar to spēlēties?"

Ja jau tas ir tik nozīmīgi, tad izņem visu naudu un nopērc šiem cilvēkiem kaut vai drēbes, nevis gudri dirs teļukā, ka ir sāpīgi," tā toreiz savu priekšnesumu, kurā viņš, līdzīgi kā tagad Reiniks, apspēlēja smagi slimu cilvēku tēmu, komentēja Kivičs.

Video: Laura Reinika skandalozais videoklips

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!