Foto: DELFI

Savulaik Padomju Savienībā un joprojām Krievijā populārais dziedātājs Josifs Kobzons (attēlā) septembrī plāno beigt dziedātāja karjeru un atzīmēt 75. dzimšanas dienu, dodoties vērienīgā turnejā uz 15 bijušo padomju republiku galvaspilsētām un četrām pilsētām Izraēlā.

Kobzons apaļo jubileju svinēs 11. septembrī un atvadu turneju sāks ar koncertu Kremļa pilī Maskavā, no kurienes dosies koncertēt uz citām valstīm un pilsētām, tostarp Kijevu, Doņecku un Dņepropetrovsku Ukrainā.

Josifa Kobzona estrādes dziedātāja karjera sākās 1959. gadā - uz skatuves viņš pavadījis vairāk nekā 50 gadus, un viņa repertuārā ir aptuveni 1500 dziesmas.

"Šogad man paliks trīsreiz 25 gadi. Es jau reiz devos atvadu viesturnejā, kad kļuvu 60 gadus vecs, bet kaut kā aizkavējos uz skatuves. Tagad pieņemts galīgais lēmums beigt koncertdarbību," Kobzons pastāstīja žurnālistiem preses konferencē Maskavā.

Atvadu turnejā Kobzons izpildīs skaņdarbus no dažādu gadu repertuāra. Kopā ar viņu turnejā dosies gan vecāka gadagājuma mūziķi, viņa draugi un kolēģi, gan jaunieši - pieredzējušā dziedātāja mācekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!