Foto: Publicitātes foto

Grupa Get it! tikai pirms pāris dienām visai skaļi pieteica sevi mūzikā - viņi to paveica ar hitu, kurā apdziedātas čiksas, presītes un auksts aliņš. Reakcija uz šo brīnumu bija neviennozīmīga, un nu jaunieši par publisku ņirgāšanos pieprasa publisku atvainošanos no lieliskā mūzikas kritiķa Ulda Rudaka.

Nākamajā dienā pēc publikācijas, kurā Latvijas mūzikas gardēži tika iepazīstināti ar hitu Vasara un kurā bija citēts arī Rudaka sociālajos portālos izplatītais, ne visai glaimojošais viedoklis par šīm mākslinieciskajām izpausmēm, DELFI Izklaide saņēma sašutuma pilnu vēstuli no grupas pārstāvja Jāņa Lēruma (attēlā labajā vai kreisajā pusē).

Lēruma neapmierinātība ar Rudaku

"Sveicināti, šeit Jums raksta grupas Get it! dalībnieks un menedžeris Jānis Lērums. Saprotu Jūsu vēlmi rakstīt saistošus rakstus, taču, lasot rakstu, kur tiek citēts par mūzikas kritiķi dēvētā Ulda Rudaka teiktais, nākas secināt, ka tas ir pretrunā gan ar kritikas būtību (konkrētais izteikums neattiecas uz dziesmas mūziku, tekstu vai vizualizāciju), gan ar likuma Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem 7. pantā teikto, ka ir aizliegts publicēt informāciju, kura aizskar fizisko un juridisko personu godu un cieņu un ceļ tam neslavu.

Proti, Rudaks izsmej manas ģimenes uzvārdu Lērums. Citēju rakstu: "Un ja vēl mūzikas autoru sauc Jānis LĒRUMS, tas, man liekas, psihei ir vēl kaitīgāk, nekā ja bērnībā saukā par Mudaku un Duraku," ironizē Rudaks." Tādējādi šī publikācija tiešā veidā aizskar manu godu un cieņu. Lūdzu DELFI atsaukt / dzēst šo raksta daļu, lai nepieļautu turpmāku mana goda un cieņas neslavas celšanas publicēšanu.

Vienlaikus vēlos informēt, ka esmu sazinājies ar Rudaku ar mērķi, lai viņš publiski man atvainotos par manas ģimenes uzvārda publisku ķengāšanu, kas ir nepārprotams un tiešs personas goda un cieņas aizskārums," savā vēstulē portālam Delfi raksta Lērums.

Rudaka neapmierinātība ar Lērumu

Par jaunā censoņa minēto sazināšanos Rudakam gan ir pirmā dzirdēšana. "Nekādu zvanu neesmu saņēmis. Bet, ja tāds arī būs, nekādas atvainošanās nebūs," sarunā ar DELFI Izklaide situāciju skaidro Rudaks.

Kritiķis uzskata, ka jaunekļa apvainošanās ir pilnīgi nevietā, jo, tviterī jokojot par Lēruma uzvārdu, viņš pats pieminējis savas bērnības iesaukas un jautrošanos ap uzvārdiem neuzskata par tik smagu noziegumu.

"Man pašam nav aizspriedumu pret cilvēku spējām atrast citu uzvārdos iespēju apsaukāšanai. Es neuzskatu, ka to nedrīkstētu darīt. Ja tas uzvārds tā skan, lai taču skan," skaidro Rudaks.

Viņš mierina satraukto Lērumu, atklājot, ka paša uzvārds tiek locīts kā Mudaks vai Duraks, kā arī atceras, ka septiņdesmitajos gados strādājis kāds skaņu inženieris ar uzvārdu Kaksis. Kakša uzvārds drukāts uz platēm, visi šajā sakarā jautrojušies, bet Kaksis turpinājis mierīgi strādāt, netaisot nekādus skandālus.

Rudaku nebiedē tas, ka aizskartais Lērums varētu iesūdzēt to tiesā. "Ja viņš vēlas vērsties tiesā - lūdzu! Bet savus vārdus atpakaļ neņemu - tā dziesma tiešām ir briesmīga," teic Rudaks.

Mūzikas kritiķis atklāj, ka portālā Twitter bieži draudzīgi pasmejas par dažādām lietām, un tas, ka šos jociņus kāds uztver tik nervozi, vairs nav viņa darīšana.

"Ja jau cilvēks tiešām ir tik garā vājš, ka dzīvošana ar tādu uzvārdu noved viņu līdz tādu dziesmu sacerēšanai, tā jau ir viņa problēma. Bet to tvītu es izdzēsu - lai viņam sirds mierīgāka," rezumē Rudaks.

Video: iespēja vēlreiz papriecāties par grupas Gei it! hitu Vasara, kas, pateicoties savām īpatnībām, kļuvis neproporcionāli slavens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!