Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien, 31. maijā, amerikāņu dziedātāja Madonna uzsāka savu jaunāko pasaules koncertturneju M.D.N.A., un tās pirmais koncerts 32 000 cilvēku klātbūtnē notika Izraēlā – valstī, ar kuru Madonnai ir īpašas attiecības.

Koncerts 32 000 skatītāju klātbūtnē notika valsts lielākajā stadionā Telavivas piepilsētā, un īsi pirms koncerta tika samontēta 800 metrus gara siena, kas skatuves dekorācijas ļāva mainīt praktiski katras dziesmas laikā.

Ar šauteni izsitot caurumu stilizētā grēksūdzes lodziņā, Madonna ieroci pavērsa pret skatītājiem un sāka dziedāt vienu jo jaunā albuma singliem Girl Gone Wild, pirms dziesmas izsaucoties: "Tūlīt es nokļūšu ellē - man tur ir daudz draugu!"

Koncertā Madonna dziedāja dziesmas no jaunā albuma un savas karjeras lielākos hitus, aptuveni desmit reizes nomainot apģērbu. Mūzikas kritiķi slavēja scenogrāfiju, dekorācijas, horeogrāfiju un specefektus, bet bija vīlušies par skaņas kvalitāti un par to, ka 53 gadus vecā dziedātāja izskatījās nogurusi un "vairs nav tāda, kāda bija agrāk".

Madonna ir pazīstama kā kabalas - mistiska jūdaisma novirziena - praktizētāja. Pati nebūdama ebrejiete, viņa ir pieņēmusi ebreju vārdu Estere. Madonna vairakkārt apmeklējusi Izraēlu svētceļojumu ietvaros, un tieši Izraēlā viņa beidza savu iepriekšējo turneju 2009. gadā, kas kopumā ienesa 400 miljonus dolāru.

Izraēlā Madonna kopā ar savu draugu, četriem bērniem un 70 cilvēku svītu pavadīs nedēļu, pēc tam dosies uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, bet kopumā turnejas ietvaros 30 valstīs notiks 86 koncerti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!