Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja Anmary jeb Linda Amantova (attēlā) pēc viesošanās Azerbaidžānā Eirovīzijas konkursa ietvaros guvusi negaidītu popularitāti šajā valstī. Pašlaik viņa intensīvi strādā pie vērienīgas šovprogrammas, lai jau rudenī atgrieztos Baku, iespējams, kopā ar visu dēliņu.

"Gatavojos rudenī atkal atgriezties Baku ar kārtīgu koncertprogrammu vairākās valodās - būs dziesmas gan azerbaidžāņu valodā, gan latviski, gan krieviski, gan angliski," sarunā ar DELFI Izklaide par plāniem stāsta Anmary.

Lai izprastu izpildāmo azerbaidžāņu dziesmu būtību, viņa pat sākusi apgūt šīs tautas valodu. Popularitāti Azerbaidžānā Anmary iekaroja jau Eirovīzijas konkursa laikā. Māksliniece tur līdz ar konkursa aktivitātēm paguva arī iedziedāt azerbaidžāņu dziesmu Sara Gelin, sajūsminot vietējos iedzīvotājus ar šo veikumu.

"Viņi mani nemaz negribēja laist prom - bija gatavi pēc Eirovīzijas atstāt Baku. Sarunas ievirzījās tā, ka nu tieku visos veidos promotēta Azerbaidžānā, un mani tur ar nepacietību gaida atgriežamies. Viņiem es tur esmu jau kā vietējā populārā dziedātāja," smejas skanīgās balss īpašniece.

Programmas gatavošana tālās valsts iekarošanai nav tik vienkārša - azerbaidžāņu mūzika ir ļoti atšķirīga no mūsu tautas melodijām, un Anmary nākas krietni pastrādāt ar savu balsi, lai izdziedātu specifiskās nianses. Programma tiek gatavota pamatīgi - ar Anmary strādā profesionāli horeogrāfi un režisori, kas gatavo vērienīgu šovu.

"Vēl nezinu, cik koncertu man būs jāsniedz un uz cik ilgu laiku palikšu Azerbaidžānā. Iespējams, ņemšu līdzi dēliņu. Azerbaidžāņi ir ļoti draudzīgi un atsaucīgi - viņi paši man saka, lai noteikti ņem līdzi mazo, un gatavi noorganizēt aukli," par tautas viesmīlību priecājas Anmary.

Lai gan tālās zemes iedzīvotāji būtu gatavi Anmary vispār nelaist projām, dziedātāja tomēr negrasās pārcelties uz Baku, lai cik vilinošs būtu turienes piedāvājums.

"Es esmu latviete! Azerbaidžāna ir manas otrās mājas - tur mani sagaida ar neticamu siltumu un draudzīgumu. Ja šeit, Latvijā, ir mana ģimene, uz turieni braucu kā pie brālēniem un māsīcām," ar smaidu stāsta Anmary.

Jau uzreiz pēc dalības Eirovīzijā dziedātāja metusies darbos un neskumst par to, ka neiekļuva konkursa finālā - lielajā šovā viņa guvusi labu muzikālu pieredzi un, gatavojoties tam, iepazinusies ar lieliskiem cilvēkiem, kuri visi strādājuši no sirds.

Startu Eirodziesmā Anmary bija iecerējusi kā muzikālu atgriešanos pēc zināmas pauzes, un tā viņai izdevusies godam. "Pati pasūtīju to visumam - visums mani sadzirdēja un visu šo te atsūtīja," smiedamās ažiotāžu, ko radījusi Eirovīzijas sakarā, apcer Anmary.

Latvijas klausītāji dziedātāju kā viesmākslinieci šovasar var atrast dažādos pasākumos, bet gada nogalei viņa gatavo vērienīgu Ziemassvētku koncertprogrammu kopā ar simfonisko orķestri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!