Foto: Publicitātes foto

Februārī tiks noskaidrots, kurš šogad dosies uz starptautisko dziesmu konkursu Eirovīzija, lai aizstāvētu Latvijas godu, bet jau tagad klausītāji tiek iepazīstināti ar nacionālās atlases pusfinālos iekļuvušajām dziesmām un to izpildītājiem, starp kuriem ir arī LieneCandy (attēlā).

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/LENECANDY_Higher.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Liene nacionālās atlases pusfinālā 8. februārī startēs ar austriešu autora radītu kompozīciju Higher and Higher, kas, kā uzskata dziedātājas ierakstu kompānija Mikrofona ieraksti, "ļoti labi atbilst gan minētajam pasākumam, gan Lienes lieliskajām vokālajām spējām un enerģijai".

Vērīgākiem pašmāju popmūzikas dzīves interesentiem ziņa par to, ka LieneCandy nolēmusi piedalīties Eirovīzijas nacionālajā atlasē, bija pārsteigums, jo 2011. gada vasarā viņa publiski bija devusi solījumu Eirovīzijā un līdzīgos konkursos vairs nepieteikties.

"Varu iepriecināt visus savus kolēģus ar to, ka es vairs negrasos piedalīties Eirovīzijā, kā arī nevienā citā konkursā. Domāju, ka daudzi par to priecāsies," intervijā telekanālam PRO100 pēc dalības Jaunajā vilnī klāstīja dziedātāja.

"Vajag kaut kā vairāk domāt par savu solo karjeru un tās veidošanu arī ārzemēs. Es nebūšu no tiem cilvēkiem, kuri kā Lauris Reiniks desmit gadus lauzīsies uz Eirovīziju. Es vienu reizi tur piedalījos Pirates of the Sea sastāvā - lai gan toreiz es nedziedāju, es jau visu tur redzēju," skaidroja Candy.

Tiesa, pēc 2008. gadā Belgradā notikušās Eirovīzijas, kurā viņa piedalījās kopā ar Pirātiem, Liene vēl trīs reizes cīnījās Eirovīzijas nacionālajā atlasē.

2009. gadā viņa Eirovīzijas nacionālajā atlasē startēja projekta Policistas ietvaros kopā ar dziedātājām Ellu un Anmary, gadu vēlāk viņa konkursā mēģināja piedalīties ar Ainara Virgas dziesmu I'm Ready, bet neiekļuva pat desmitniekā.

Arī 2011. gadā ar dziesmu Love Is Like an Aeroplane viņa ne pirmajā atlases kārtā, ne izaicinājumā kārtā neguva pietiekamu skatītāju un žūrijas atbalstu, lai ierindotos starp fināla kompozīcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!