Foto: F64

Ceturtdien, 12. aprīlī, pie klausītājiem nonācis dziedātāja LienesCandy (attēlā) jaunākais muzikālais veikums – singls Ir nakts, un par godu šim notikumam skatuves māksliniece iecerējusi arī īpašu koncertu.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Ir_Nakts_-_LieneCandy.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

"Dziesma Ir nakts tapa jautrā un radošā atmosfērā. Sākumā basģitārists Ingars Viļums un Līga Robežniece piedāvāja man šīs dziesmas angļu versiju, taču beigās izlēmām par labu latviešu valodai un nonācām pie jauna teksta, tāpēc mūs visus var uzskatīt par šīs dziesmas teksta autoriem," par jauno kompozīciju stāsta tās izpildītāja.

Plašākai publikai dziesma pirmo reizi tiks atskaņota ceturtdienas vakarā pulksten 20 klubā Essential, kur notiks īpašs faniem un atbalstītajiem rīkots bezmaksas koncerts. Tajā arī būs iespēja klātienē novērtēt dziedātājas pirmo uzstāšanos kopā ar pavadošo grupu.

"Šāda uzstāšanās ir daudz interesantāka, un mūzika iegūst jaunu skanējumu. Tā kļūst enerģiskāka, izjustāka un daudz piesātinātāka. Turklāt, uz skatuves vairs nav tik vientuļi," izvēli uzstāties dzīvās grupas pavadījumā skaidro LieneCandy.

Ceturtdienas pasākumu iesildīs Latvijas populārākais DJ [Ex]da Bass, bet kopā ar LieniCandy muzicēs Latvijā labi zināmi mūziķi - solo ģitāriste Antra Lante, bundzinieks Mārtiņš Linde un basģitārists Ingars Viļums, kurš ir arī jaunā singla mūzikas autors.

Šobrīd LieneCandy ir pabeigusi darbu pie pusotru stundu garas akustiskās programmas, kurā viņas līdz šim izpildītās dziesmas ieguvušas lēnu un lirisku skanējumu. Ar šo akustisko programmu vasarā plānots apciemot dažādas Latvijas pilsētas. Tāpat mūziķe strādā pie sava pirmā solo albuma ieraksta, kurš dienas gaismu ieraudzīs vasaras beigās.

"Gadiem ejot, cilvēks mainās, mainos arī es un mana izpratne par to, ko es vēlos dziedāt un kā šo mūziku izpildīt. Šīs pārmaiņas būs dzirdamas arī manās nākamajās dziesmās un pirmajā solo albumā," sola LieneCandy.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!