Foto: DELFI

Eirovīzijas nacionālās atlases Dziesma 2013 pusfinālos iekļuvušie izpildītāji pamazām sāk rosību, lai ar savām kompozīcijām jau pirms izšķirošās cīņas iepazīstinātu potenciālos balsotājus, un šīs nedēļas izskaņā savas "eirodziesmas" publiskojušas divas jaunas skatuves mākslinieces.

Šī gada Eirovīzijas atlasē piedalās krietns pulciņš šova Okartes skatuve abās sezonās iepazītie jaunie dziedātāji, un starp viņiem ir arī Sabīne Berezina (attēlā) un Kristīne Šomase.

19 gadus vecajai Šomasei šī būs debija uz Eirovīzijas nacionālās atlases skatuves - pusfinālā viņa uzstāsies ar ārvalstu autoru kolektīva radīto dziesmu Phoenix Fly, un, kā vēsta Mikrofonu ierakstu pārstāvji, meitene šim izaicinājumam ļoti nopietni gatavojas.

Lai godam cīnītos blakus pieredzes bagātākajiem izpildītājiem, Kristīne uzlabo savas vokālās prasmes pie pedagoga Edgara Kramiņa, ar kuru viņa sadarbību sāka jau šova Okartes skatuve laikā, kā arī apgūst jaunus deju soļus.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/KRISTINE_SOMASE_Phoenix_Fly.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Otra okartiete, kas pieteikusies cīņai par braucienu uz Malmē notiekošo Eirovīziju 2013, ir Sabīne Berezina, kurai šis būs jau ceturtais mēģinājums tikt uz lielās dziesmu konkursa skatuves.

Arī viņas "eirodziesmu" Upside Down radījuši ārzemju autori, un Mikrofona ierakstu pārstāvji lepojas, ka vairāki vietējie dīdžeji jau paguvuši atzīt Sabīnes Eirovīzijas dziesmu par atbilstoši mūsdienu mūzikas tendencēm un pieļāvuši, ka dziesmai ir gana liels potenciāls neatkarīgi no rezultātiem Eirovīzijā.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/SABINE_BEREZINA_Upside_Down.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!