Foto: DELFI

Otrdien, 7. februārī, 35. jubileju atzīmētu mūžībā pāragri aizgājušais mūziķis, dzejnieks un aktieris Mārtiņš Freimanis (attēlā), un par godu šim nozīmīgajam datumam komēdijgrupa Crazy Dolls izdevusi Freimaņa radītu kompozīciju Par lapām, kurā dzirdama arī paša autora balss.

Freimanis savas dzīves laikā bieži mēdza dalīties ar draugiem, kolēģiem un domubiedriem, ļaujot viņiem izpildīt paša radītas kompozīcijas. Izņēmums nav arī muzikāli pozitīvā šlāgerpanka / komēdijroka apvienība Crazy Dolls.

Dziesmu Par lapām grupas Crazy Dolls dalībniekiem Midim un Holim Mārtiņš sarakstīja un uzdāvināja 2010. gada beigās. Freimanis bija iedziedājis arī kompozīcijas demo versiju, kurā bija viens pantiņš un piedziedājums.

Tobrīd grupa bija aizņemta ar Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālā fināla peripetijām, tādēļ nolēma Mārtiņa dziesmu pabeigt kaut kad vēlāk, un tagad - vairāk nekā gadu pēc Freimaņa nāves - tas ir izdarīts.

Dziesmas ierakstā izdevies veiksmīgi saglabāt autora iedziedātājas vokālās partijas, Holis pierakstīja klāt pārējo tekstu, bet Midis izveidoja aranžējumu, un Freimaņa dzimšanas dienā tā nonākusi pie klausītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!