Otrdien, 3. janvārī, Latvijas Televīzija uzsāk demonstrēt jaunu latviešu oriģinālseriālu Eņģeļu māja, kas turpmāk ēterā būs skatāms no otrdienas līdz ceturtdienai plkst. 20:00.

"Eņģeļu māja ir stāsts par mums pašiem. Šodienā. Visās paaudzēs. Par šķiršanos un satikšanos, par pagātnes noslēpumiem un cerībām, kredītiem un pelņu, par vientulību un kopābūšanu.

Par cerību piepildījumu, kas jebkurā vecumā ļauj un dod iespēju sākt dzīvi no jauna un neizsamist," stāsta seriāla scenārija un dialogu līdzautore - dramaturģe un Valmieras Drāmas teātra direktore Evita Sniedze.

Seriāla darbība filmēta "reālā vidē" - daudzstāvu mājā, kurā dzīvo dažādu paaudžu ļaudis, un tas atspoguļos šo cilvēku dzīves norises - tikšanās, šķiršanās, pārdzīvojumus un cerības. Tā kā mājā darbosies arī psihoterapeita privātprakse, netrūks saistošu dzīvesstāstu un neparastu viesu klātbūtnes.

"Mēs ceram, ka tā nebūs kārtējā "ziepene", ceram, ka būs izdevies izveidot kaut ko dziļāku. Ne viss tiks izteikts vārdos, kā ierasts seriālos - lielu lomu spēlēs skatieni, pieskārieni. Tas viss kopā veidos tādu labu noskaņu," savulaik izklaides portālam Mango stāstīja Sniedze.

Eņģeļu mājas režisors ir Armands Zvirbulis, kurš atzīst, ka radošajai komandai ir fiziski grūtāk, tomēr "rezultāts ir patiesāks, jo klāt nāk ikdienišķā sadzīve". 

Galvenajā - psihoterapeites Annas - lomā būs skatāma Liepājas teātra aktrise Inese Kučinska, kura šobrīd piedzīvo īstu radošā viļņa sajūtu: novembrī ieguvusi "Spēlmaņu nakts" balvu kā Gada labāka aktrise, bet pavasarī - Lilitas Bērziņas balvu.

"Seriāls ir ilgstošs process, tāpēc varoņa īpašības atklājas pakāpeniski. Bet Annas raksturīgākās īpašības varētu būt uzņēmība, prasīgums pret sevi. Patiesībā tēlu interesantāku padara vājības, tāpēc ceru, ka tam vēl atklāsies kādas ēnas puses, kas padarīs to krāsaināku," par savu varoni stāsta Kučinska.

Tāpat seriālā filmējas arī Ģirts Jakovļevs (Annas tēvs Jānis Freibergs), Lilita Ozoliņa (Annas māte Hermīne), Ivars Puga, Intars Rešetins, Dita Lūriņa, Egons Dombrovskis, Ieva Puķe, Skaidrīte Putniņa, Tālivaldis Lasmanis, Artūrs Krūzkops un daudzi citi Latvijas teātru aktieri.

"Manuprāt, tie ir labākie Latvijas aktieri, kurus varējām dabūt un kuri nav nodarbināti citos seriālos," aktieru sastāvu komentē Evita Sniedze.

Ar pirmo sēriju īsu aprakstu varat iepazīties arī Latvijas Televīzijas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!