Foto: DELFI

Otrdienas, 25. septembra, vakarā TV3 skatītāji varēja sekot līdzi kārtējā Gandrīz ideālo vakariņu raidījuma varoņu piedzīvojumiem, un šoreiz dažādu nacionalitāšu pārstāvjus pie sevis uzņēma Tallinā dzīvojošā bijusī televīzijas "seja" Liene Stepena (attēlā).

Šīs nedēļas raidījumā par labākā viesu uzņēmēja godu cīnās dažādu tautību pārstāvji - dakteris no Libānas Hosams Abu Meri, televīzijas raidījumu vadītāja Natālija Ābola, kura pārstāvēs Krievijas virtuvi, itālis Roberto Meloni, čigāns Rinaldo no Riču ģimenes, kā arī otrdienas raidījuma namamāte Stepena.

Viesus Liene uzņēma savā Rīgas dzīvoklī, kur viņa ar ģimeni apmetas, viesojoties galvaspilsētā. Liene arī pastāstīja, ka nekad nav nožēlojusi laulības ar igauni un ar dzīvi Igaunijā ir apradusi. Vienīgais, kas viņu vēl aizvien pārsteidz, ir piena zupa ar ķilavām, ko gan viņa saviem viesiem pasniegt neuzdrošinājās.

Saviem viesiem Liene bija sagatavojusi ķilavmaizītes, pildītas vārītas oliņas un kefīru ar kamu, skābu kāpostu zupu ar cūkgaļas ribiņām un grūbām, bet saldajā ēdienā viņa viesiem piedāvāja rupjmaizes kārtojumu ar saldējumu, meža ogām un medu. 

Viens no šīs nedēļas raidījuma cikla dalībniekiem, dziedātājs Roberto Meloni atzina, ka nespēj iedomāties Lieni, rosoties pie plīts, bet par spīti karstasinīgā itāļa bažām namamāte ar savu uzdevumu tika galā godam.

Sagaidot Ābolu un Roberto, Liene viesus pārsteidza, centīgi mazgājot grīdu, bet kā sagaidīšanas dzērienu viņa ciemiņiem piedāvāja šņabi, par ko īpaši priecājās stiprā dzimuma pārstāvjiem, kuriem no stiprā dzēriena uzreiz kļuva siltāk un drošāk.

Šņabja iesildītā jautrā kompānija, kurai vēlāk tika piedāvāts arī igauņu alus, vakara gaitā centās apgūt kaimiņvalsts valodu, nodevās Stepenas sarīkotajai mantiņu meklēšanas rotaļai, kur norādes tika dotas igauņu valodā, un citām izklaidēm. Protams, šajā raidījumā neiztika arī bez dažādiem jociņiem par igauņu lēnīgumu, kurus saprata arī citu nāciju pārstāvji.

Viskritiskāk noskaņota pret Lienes piedāvājumu bija Ābola, kura uzsvēra, ka viņas cienastā nebija nekā neparasta un nebaudīta, un savu lomu spēlēja arī tas, ka Liene savai viešņai gluži vienkārši aizmirsa ieliet zupiņu.

Lienei ar savu šarmu, viesmīlību un izklaidēm igauņu stilā izdevās iekarot pārējo viesu simpātijas, un kopvērtējumā namamāte saņēma 38 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!